Így készül a trappista sajt

  Megtekintés 98,359

Gyetván Csaba

24 napja

Egészen a tehenektől indulva jártam végig a trappista sajt készítésének az útját. Kezdve a tejtől, a pasztőrözésen, a kultúrázáson, az oltóanyag hozzáadásán át, az alvadék kialakulásáig és aztán az elkészült trappista sajtig.
#hogyankeszul #vlog #trappista

Megjegyzés
Zsuzsanna Walbaum, Levai
Zsuzsanna Walbaum, Levai 5 napja
Ilyen jo sajt,,Nincs a világon sehol !!👍👍👍 Itt Nèmetben van 100 fèle sajt,ès mèg ami Hollandiábol jön ide,,,de ennèl jobb Sajt Nincs a Világon!!!👍👍👍👍👍👍👍👍👍👏👏👏💕💕💕
Liv Marlin
Liv Marlin 7 napja
Egyik este, amikor egyedül voltam a házban, Csaba kopogott be. Gondolta, ha nincs ellenemre, átjön beszélgetni. Persze, hogy rögtön beengedtem, bár csak egy vékony háziruha volt rajtam, ráadásul áttetsző is, és alul nem viseltem se bugyit, se melltartót. Meghívtam egy csésze teára. Amint leültünk a konyhában, észrevettem, hogy alig leplezve engem bámul. A melleim és nagy sötét mellbimbóim körvonalai tisztán látszottak a ruha alatt és úgy látszik, hogy annyira felizgatták, hogy végül nem bírta tovább, szinte önkéntelen mozdulattal megsimogatott. Magam sem tudom, hogy tehettem, de megfogtam a kezét és rátettem a mellemre. Ettől felbátorodott és átölelt, majd megcsókolt. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy keresztbe fekszem a térdén, ő pedig irgalmatlanul fenekeli a pucér hátsómat. Nem bírtam ellenállni neki és a kéjtől önkéntelenül is sikoltozni kezdtem, hogy még, még! Ő pedig lapát tenyerével nagy piros foltokat hagyva a fenekemen alaposan ki is tett magáért. Az egész testemben megrázkódva hatalamsan elélveztem. Ezt persze ő is észrevette, ami nem lehetett nehéz, mert szerintem még a szomszéd házban is hallani lehetett. Ekkor felkapott és az ölében bevitt a hálószobába. Letett az ágyra, majd ledobálta magáról a ruháit és rám vetette magát. Nemi szervét a számba dugta, én pedig lelkesen szopogatni kezdtem. Ő úgy látszik nem volt megelégedve a munkámmal, mert kihúzta a mellette heverő nadrágjából a szíjat és néhányszor végigvágott vele a fenekemen. Biztos meglepően hangzik, de remek érzés volt! Kivette a számból a szerszámát és hanyatt döntött. Ekkor a nedveim már valósággal dőltek és teljesen elárasztották a lepedőmet. Ekkor erőteljesen belém hatolt. Évek óta ilyen kéjt nem éreztem! Sikoltoztam, dobáltam a fejem és rövid idő alatt háromszor is elélveztem. Végül az ő lihegése is felgyorsult, kihúzta a nemi szervét, a mellemhez térdelt és négy vastag sugárban beborított a nedveivel. Utána a számhoz tette és én lelkesen tisztára nyalogattam. Végül felöltözött és először szólalt meg a fenekelés óta. Csak ennyit mondott: "Holnap este megint eljövök!"
Eva Biro
Eva Biro 8 napja
Jaj de meg kivantam , sajnos erdelybe lakom , most nem mehetek at, minden karacsonyra vettem egy karikat vajon online lehetne rendelni???
Bácsi Sándor
Bácsi Sándor 8 napja
Kedves Gyetván Csaba!!! Szörnyű butásagot mondtál,100l tejet is adhat 1 tehén 1nap!!! Szerintem javítsd ki!!!!!
Gábor Jamrik
Gábor Jamrik 9 napja
Trapistát kb sehol máshol nem esznek, csak sokkal jobb sajtokat. De azt nem tudja a magyar megfizetni... Kár, hogy ezekről nem beszélsz!
Gábor Jamrik
Gábor Jamrik 9 napja
Imádom az Osztrákokkal összehasonlítást amiben jobbak vagyunk 😂😂😂😂
T T
T T 10 napja
Legyen a következő téma a:Hogyan készül a hogyan készül.
Gábor Pongrácz
Gábor Pongrácz 10 napja
Ausztriaban az ilyen fiatal sajtokat a peksegek veszik meg! 3 honapos kortol kezdodik a sajt! Ez nem sajt!
Gábor Pongrácz
Gábor Pongrácz 5 napja
@Szabolcs Kálmán ott dolgoztam a sajtokkal... Amugy tenyleg jobb és nem gumi izű a sajt🤣
Szabolcs Kálmán
Szabolcs Kálmán 5 napja
Ausztriaban megjelent jezus, ja meg amugy is Ausztriaban a tehenek Salzburgot nyalogatjak. Ausztriaban bezzeg minden jobb
Oszkar Bito
Oszkar Bito 11 napja
9uooo9 has o6oli0s88w7pw uy78iljli87o
Zsanett Tóth
Zsanett Tóth 12 napja
Ez a leggázabb sajt. Jót még nem vettünk. Azóta nem is veszünk belőle. Van normális is.
Olvasó
Olvasó 13 napja
Az a baj, hogy a teheneket zsúfoltak tartják, nem igazán látnak zöld füvet, állandóan szarosak, koszosak és szegények ettől olyan gusztustalanok is. Megy beléjük folyamatosan az antibiotikum, tejükön keresztül az emberekbe is. Fel erőltetik akar napi 100 literig a tejhozamot/tehén. - borzasztó az egész.
Boglari Thomas
Boglari Thomas 13 napja
Hogy adna már szerencsétlen tehén 100 litert naponta🙄
Bácsi Sándor
Bácsi Sándor 8 napja
Ez megütötte a fülemet nekem is!!!!!!😁😀👍👍👍
Todee Todde
Todee Todde 13 napja
A megfizethető kategóriából a legjobb minőségű. Sajna csak kampányszerűen kapható a hazai boltokban. Pedig a gyártási folyamatot elnézve, erre a sajtra tőlünk nyugatra biztosan nincsen igény. Láttam már pár "hogyan készült"-ben sajt epizódot, nyomokban sem hasonlítottak erre. Füstölésre kiváló, de arra a saját-márkás 1000/kg-s sajtok is megfelelnek.
Lackooo
Lackooo 15 napja
Azért a trappistát eszi a magyar, mert az a legolcsóbb.....
András Bori
András Bori 16 napja
Szeretnék egy 100 l -es 🐄-t! Mehemed...
Pufifánk
Pufifánk 16 napja
Imadom a trappistat!! ❤❤
FOSSZA
FOSSZA 18 napja
Nem Mezőfalván voltál az állattartó telepen?
Szandra Insperger
Szandra Insperger 18 napja
Azért a hajhálót csak nem sikerült normálisan felvenni. Egy dolgozót ezért már meg büntettek volna.
Petra Kutasi-Takács
Petra Kutasi-Takács 16 napja
És amikor minden üzemben kézzel falatozik? Olykor belenyúlva a gyártósori termékekbe?🙄
Zoltán Réger
Zoltán Réger 18 napja
Az igazitól messze van! Ezt a sajtot egy ételesben be rakom a hűtőbe 3-4hétre. Le vágod a penész t. Na akkor van olyan íze mint 20 éve!.
Bence Baranyai
Bence Baranyai 18 napja
12:02 egy hét alatt ? Párommal 2 nap alatt simán elpusztítjuk 😂
Péter Csáki
Péter Csáki 18 napja
2:47 még jó hogy azt a la fontaine írta aki amugy francia volt...
Rudovics András
Rudovics András 19 napja
Wishes zene az elejen xd
Éva Sversits
Éva Sversits 19 napja
Az állatok nyakig voltak, hogy is mondjam szarosak. A minőségi termék előállítása már itt kezdődne. Arról nem beszélve, hogy szerintem az állatok egészsége is fontos. Bár ahogy látom nem az.
Éva Sversits
Éva Sversits 17 napja
@Ágoston Molnár Vajon tényleg lehetetlen valami közbenső megoldás? Ahhoz persze mindenkinek rugalmasnak kell lenni. KELL.
Ágoston Molnár
Ágoston Molnár 18 napja
Jó, akkor legyél önellátó és csináld úgy hogy jól érezze magát az állat! Ha meg továbbra is a nagy boltokból vásárolsz akkor meg vess magadra hisz te akartad úgy, hogy szenvedjenek az állatok
Éva Sversits
Éva Sversits 18 napja
@Ágoston Molnár Attól ,hogy van ennél rosszabb ez nem válik jóvá. Még relatíve sem. Úgy gondolom az állat is rosszul érzi így magát.
Ágoston Molnár
Ágoston Molnár 18 napja
Oooh akkor te még nem lattál igazán koszos tehenet....
Learn to Tie
Learn to Tie 20 napja
1:54
Globallynonsense
Globallynonsense 20 napja
Hát igen, nekem hiányzik is nagyon a jó kis trappista sajt! Pizza tetejére is az a legjobb, mozzarella ide vagy oda!
György Mészáros
György Mészáros 20 napja
Ahhoz képest, hogy a legegyszerűbb elkészítési technológiája van rohadt drága és nem biztos, hogy nincs benne növényi zsiradék, töltő anyagként.
Róbert Rakonczai
Róbert Rakonczai 20 napja
Ha ennyire fogalmatlan vagy, akkor inkább ne szólj hozzá.
Péter Nieder
Péter Nieder 20 napja
83 éves nagyanyámnak megmutatnám a tehét tőgyét, az tuti elmenne és végigvagdalná a fejőket. Legalább a forgatás kedvéért mosták volna tisztára őket. Csak egy érdekesség, hogy 40-50 éve egy tehén, ha napi 16-18 litert adott, az már jónak számított (NEM 100 LITERT). Ja azok nem A típusu tejet adtak??? Hát nem. Manapság miért van annyi tejcukor/tejfehérje érzékeny? Nem is igazán gondol ebbe bele senki.
Balázs Gábor
Balázs Gábor 20 napja
1:54 - ez aztán higiénikus :D
Klaudia Pacsi
Klaudia Pacsi 4 napja
Én is pont azt néztem 😂😂😅🙈
Zoltán Aktedron
Zoltán Aktedron 4 napja
Tiszta szaros a fejő cucc
Ferenc Válóczi
Ferenc Válóczi 20 napja
Ilyen normálisan sárgás szinű sajtot, nem nagyon látni a boltokban! Csak fehéres éretlen vackokat!
Erika Kiss
Erika Kiss 10 napja
@Gergő Dmtr Nem értem miért ír ilyen stílusban az, akinek fogalma sincs az adott témáról. Kezdjük ott, hogy a Trappista félkemény sajt, tehát nem érlelik egy évig. Az ideális a 21 nap. A sárgás szín pedig nem az érleléstől alakul ki, csupán a gyártás elején hozzá adják az Anatto nevezetű festéket! Azok a Trappista gyártók akik sajtjai nagyon fakóak, ők nem adnak hozzá festéket, csak az Edamihoz és a hasonló sajtokhoz!
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 19 napja
Aha. Szerinted a fehér sajt miből van? Ha nem értesz hozzá minek okoskodsz? Kérsz egy kis sárga feta sajtot? Vagy kék mascarpone? Azért fehér a sajt mert nem erlelik egy évig és neked nem kell kifizetni a szakember egy éves munkájat vegyél érett sajtot és akkor nem lesz fehér. Gondolom a számodra a fehér héjú tojás is kamu tojás.
H Geri
H Geri 20 napja
Szerintem meg a legeltető állattartás lenne előnyösebb, mint az istállóban sínylés. Az osztrák tehenek boldogabbak.
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 19 napja
@H Geri az ember nem állat. A tehén egy növényevő menekülő állat. Miért nem engeded ki a kutyát szilveszterkor az utcára. Na kb úgy érzi a tehén is magát a mezőn.
H Geri
H Geri 19 napja
@Gergő Dmtr Mit kell ezen kérdezni? Szerinted hol boldogabb egy állat vagy ember? Bezárva egy épületben, vagy ha szabadon mehet kinn a természetben?
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 19 napja
Megkerdezted őket? Egyébként hány tehenet tartottál már életedben?
Total Speedcuber 198
Total Speedcuber 198 20 napja
Egy szarvasmarha hány évig él egy tehéntelepen? Tolják a bocikat fehérjével és ezért hamarabb kiöregednek. Emberrel ellentétben ilyenkor nem nyugdíjazzák a leányzót inkább megy a barátságtalan vágóhídra. Szerintem kellemetlenül érzi magát a halálsoron.
Patrik Alföldi
Patrik Alföldi 21 napja
Kell egy ilyen póló vagy köpeny! :D
Marton Bence
Marton Bence 21 napja
Mi is ezt a márkát vesszük és nem egyszer volt, hogy éretlen volt. Sőt volt olyan is ami annyira éretlrnvol, hogy szinte még landázni is lehetett volna vele. Ahogy én látom olyan gyorsan kelnem el a termékek, hogy nincs idő megvárni az érést. Mondhatni ártól és márkától függetlenül. Mostanság az összes rossz.
Marton Bence
Marton Bence 21 napja
@Csaba Magyar Mert a többi szar mellet ez még türhető.
Csaba Magyar
Csaba Magyar 21 napja
Akkor MINEK VESZED !!!!🦴🦴🦴🦴🤣🤣🤣🤣
omfgsm
omfgsm 21 napja
Laktózról miért nem esett szó???
Csaba Magyar
Csaba Magyar 21 napja
Nem az a MÜSOR , BASZKI TALÁN !!!!🦴🦴🦴🦴🤣🤣🤣🤣
Sándor Dudás
Sándor Dudás 21 napja
100 liter naponta egy tehéntől? Hülye vagy???
András Kerkai
András Kerkai 15 napja
Ez egy agyatlan paraszt
Finom Punci
Finom Punci 21 napja
Elosszoris ez nem sajt Hanem valami undoritto preselt foss
zsolt
zsolt 21 napja
A jelenleg kapható trappista sajtok legfőképpen sóból állnak, gusztustalan. Gondolom azért hogy fél évig is eltartható legyen... Profit mindenek felett!
Róbert Rakonczai
Róbert Rakonczai 20 napja
Honnét szedsz ilyen baromságokat?
Kristóf Hornyák
Kristóf Hornyák 21 napja
Egy idő után a fejőgéptől a tehén rákos lesz, nem hiszem, hogy olyan jó azt a tejet meginni.
Kristóf Hornyák
Kristóf Hornyák 16 napja
@Ferenc VálócziRégen azt mondták, hogy mindenki igyon tejet, mert hogy az olyan fasza. Utána pár évvel meg, hogy ne mert nem egészséges. És, ha belegondolsz minden második ember laktózérzékeny.
Ferenc Válóczi
Ferenc Válóczi 20 napja
Ezt honnan veszed?
Josef Krieger
Josef Krieger 22 napja
" Legelők hiányában 1:00 " , nálunk aztán tényleg nincs legelő, csak sok parlagon hagyott terület, ott legelhetnének, valahogy rémlik par szó, gulya, gulyás, szürke marha.......regen volt legelő, most nincs, csak ehetetlen lisztízű sajt, mar ha annak lehet nevezni
Tibor Szabó
Tibor Szabó 17 napja
@Josef Krieger Engedje el Josef!
Josef Krieger
Josef Krieger 18 napja
@Tibor Szabó Emlékszem mikor gyerek voltam altunk az úton fel órát a Zsigulival mert tereltek a teheneket egyik legelőről a másikra, de azért a kedves Gergo Dmtr megtisztel azzal hogy le hülyéz
Tibor Szabó
Tibor Szabó 18 napja
"Legelők hiányában" Én is azt hittem, dobok egy hátast ettől a kijelentéstől! Volt idő amikor amikor csak Debrecennek, csak marhából több tízezer legelt a Hortobágyon.
Josef Krieger
Josef Krieger 19 napja
@Gergő Dmtr Első, nem veszek szar sajtot, tehát ha rajtam múlna nem lenne. A nagyszüleim tartottak tehenet, a legelőn játszottam közöttük. Nem tudom hova tenni ezt a választ mert nem értem miért lennek hülye? A legelőkre gondoltam mikor a kommentárt írtam, mármint hogy nincs. Hogyne lenne, csak az nem olyan termelékeny. Legközelebb ha kommentárra válaszolsz először ERTSD meg a kommentet.
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 19 napja
Jó hülyének lenni? Hány tehenet tartottál? Egyébként minek veszel szar sajtot. Ha nem vennéd nem lenne.
M-12 technology
M-12 technology 22 napja
szarizu mind
Rózsa Péter
Rózsa Péter 22 napja
Mielőtt rájöttek volna, hogy a savót el lehet adni táplálék kiegészítőknek, lehetett kapni savó "tej" italt... Tropical és erdei gyümölcsös ízben... Imádtam... Filléres lötty volt....
Krisztina Dénes
Krisztina Dénes 20 napja
Írót láttam az Aldiban és a Sparban is.
Rózsa Péter
Rózsa Péter 22 napja
A tőgy feszes és meleg.... Ez így van rendjén minden nőnél! 😆😉
Jànos Kovàcs
Jànos Kovàcs 22 napja
Mindenkivel is eggyet értek. A szocializmus évei alatt vidéken (értem ezalatt a kissebb városokat is) nem volt sajt választék a kereskedelmi egységekben. A Magyar gasztronómia a rántott sajt és a sajtos lángoson kívül nem ismert más, sajtból készíthető ételt. Létezett kis szériás tan üzem Mosonmagyoróvárott ám a Lajta vagy az óvári sajtokat csak a környéken lehetett kapni. Véleményemszerint szükségvan "semleges " ízű sajtokra is.Például senki nem fikázza mozzarellát pedig annak aztán csak sós,tejszín íze van. Minden sajtot a maga helyén kell értékelni. A Magyarok melegszendvicsre nem tesznek mást mint trapistát.Jólteszik.
And Saa
And Saa 22 napja
A kenyeret is kellene szabályozni, csak azt lehessen kenyérnek nevezni ami kovásszal készül
And Saa
And Saa 18 napja
@Gábor Nagy Akkor ez a szabályzás nem túl jól sikerült, de van ez így még pár élelmiszerrel, pl kolbász, parizer, virsli, bor stb
Gábor Nagy
Gábor Nagy 18 napja
@And Saa szakmabeli vagyok! a kenyér már pár éve szabályozott, na azóta nagyobb a káosz, mert minden pék gyárt valamit ha jót, hanem jót de fehér vagy félbarna néven már nem !
And Saa
And Saa 18 napja
@Gábor Nagy igen arra gondolok Akkor ezek szerint ismerős.
Gábor Nagy
Gábor Nagy 18 napja
@And Saa ha a szabó pékségre gondolsz akkor az tényleg jó! Közel 90 éve nyitottak és hagyományos technológiával gyártanak!
And Saa
And Saa 18 napja
@Gábor Nagy oda járok, van ehető kategória, a 3kg, a pityókás a, félbarna, de ez egyik se az igazi jó kenyér kategória én igazi jó kovászos kenyeret B. almádiban szoktam venni egy pici pékségben, de ők limitált mennyiséget gyártanak nagyon kell igyekezni, mert nagy a sorállás és hamar elfogy a pékség nagyon régi
maria Gyebnar
maria Gyebnar 22 napja
Nagyon sok új infó: pl elnevezés, stb. miatt -is- ismét egy érdekes videó!
And Saa
And Saa 22 napja
Már épp ideje volt a szabályzás
krisztian993
krisztian993 22 napja
5:54 itt a baj -> "borsószem nagyságú lukaknak KELLENE lenni"
Csaba Magyar
Csaba Magyar 21 napja
Gondold BELE !!!!!🦴🦴🦴🦴🤣🤣🤣🤣
Krisztián Nagy
Krisztián Nagy 22 napja
Jogos. Lehet, majd csak jövőre teszik bele a lyukakat. 🤭
Count_of Monte_Cristo
Count_of Monte_Cristo 22 napja
Ezek azok a videók, ami után mindig vacsoráznom kell :D :D :D
Diana Silvia
Diana Silvia 16 napja
*Only 18+* 👇👇👇 🔞 8485791.sexygirlsex.ru
Liliána Turzó
Liliána Turzó 22 napja
Nagyon jó lett a videó! 🙂
Ernő Szabados
Ernő Szabados 22 napja
Ez a Trappista már nem az a Trappista sajt!:(
Ernő Szabados
Ernő Szabados 19 napja
@Gergő Dmtr Ez a "maszek" már nemzetközileg is bizonyított! Rengeteg kézműves terméke lett elsőhelyezett és kiváló minősítésű külföldi meghívásos bemutatókon! Saját legelője és állatállománya van! Hát nem tudom te hol veszel 1240 Ft-ért Trappistát! "Trappista sajt. MIZO. SZUPER ÁR! 1549. Ft. 700 g, 1 kg = 2213 Ft." Pl; az egyik hodályban az ára!
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 19 napja
@Ernő Szabados oké. Nem kellene 1240 ft venni trappistat. Azért kíváncsi vagyok a kézműves úr hogy készít el mondjuk egy 1 éves edamit. Vagy egy 4 hónapos Roquefortot. Mind ezt egy helyen. Azért nem kell az ipari termelést lenézni. Azt állít elő amire igény van.
Ernő Szabados
Ernő Szabados 19 napja
@Gergő Dmtr Valami sajthoz hasonló! Én kézműves "maszek" termelői sajtot veszek csak amióta ilyen a Trappista (?)! Ez a tömeggyártott meg sem közelíti annak a minőségét sem ízre sem állagban! Igaz, jóval drágább!
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 19 napja
Hanem mi?
Regi Vagy
Regi Vagy 22 napja
Ne a piros, hanem a fekete fóliába csomagoltat vegyétek! Sajnos drágább, de az olyan mint a " régi ".
M-12 technology
M-12 technology 22 napja
az tulzas, a kozeleben sincs, de valamivel jobb
István Kőhalmi
István Kőhalmi 22 napja
Régen azt gondoltam mikor csak ezt lehetett kapni ( kb 30 éve az ÁFÉSZ boltban ) hogy a trappista egy olcsó, sima hétköznapi sajt. Az idő múlásával rájöttem, hogy ez egy finom és jó sajt ahhoz amiket manapság lehet kapni.
lemusz
lemusz 22 napja
Csaba remélem vittél haza 1-2 gurigával. :D
Péter Pál Nyulas
Péter Pál Nyulas 22 napja
Kár hogy semmi szakmaiság nincs ebben a videóban. Ráadásul elhangzik a videóban, hogy borsószem nagyságú lyukaknak kell benne lenni, ehhez képest látszik, hogy ebben inkább bors méretűek, de felénk ilyen kicsi borsó nincs.
Erika Kiss
Erika Kiss 10 napja
@László Hajdú Összekeveri az Óvári sajttal kedves László, az röglyukas, a Trappista erjedési lyukas!
László Hajdú
László Hajdú 18 napja
A trappistában nem is lyuk, hanem röghézag van.
Lóránt Halászi
Lóránt Halászi 22 napja
Ammerlander 🥰🥰🥰
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 19 napja
Trappista más néven.
Berényi László
Berényi László 23 napja
Azért azok a tehenek nem túl tiszták.
Greasy
Greasy 23 napja
Ezektől se fogok sajtot venni az biztos. Nem mintha sok trappistát ennék, de akkor is.
Gyula Vajda
Gyula Vajda 23 napja
Elonyosnek nevezheto h a marhak az eletuket egy ketrecben toltik es nem a legelon ? Ebben az en velemenyem Szerint nincs semmi elony...
Adam Mezoe
Adam Mezoe 20 napja
Csak tudod drágább lenne ha egy kormányhoz tartozó / magánszemély mezején legelgetnének.
Casemod FID
Casemod FID 23 napja
Mióta a Tolle trappista fehér és nem sárga ehetetlen.
Erika Kiss
Erika Kiss 9 napja
@Casemod FID de nem ilyen sárga, ők nem festik ezt biztosan tudom. Volt egy ilyen felmérés korábban.
Casemod FID
Casemod FID 9 napja
@Erika Kiss Pedig sárga volt. Vágtam eleget.
Erika Kiss
Erika Kiss 9 napja
A Tolle trappista soha nem is volt ilyen sárga, mert ők ellentétben ezzel a videóval nem adnak pluszban festéket (Anatto) a tejhez, hogy sárga legyen a sajttészta!
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 19 napja
Akkor erleld még 3 hónapot és sárga lesz. Vagy vegyél érett sajtot. Igen az kétszer drágább.
Tamás Nagy
Tamás Nagy 23 napja
Hogyan készül a teavaj?
Tamás Nagy
Tamás Nagy 22 napja
Kipróbálom mindkettőt
geri göri
geri göri 22 napja
Felforralod a teát, és addig főzöd nagy lángon és kevergeted, amíg fehér masszàvà nem sűrűsödik, majd lehűtöd és kész.
krisztian993
krisztian993 22 napja
Teafa tőgyére rászúrják a slagot, aztán leszívják róla a tejet majd vajat köpülnek belőle
Orsolya Ursus
Orsolya Ursus 23 napja
Behánytam, Köszönjük az iparosításnak, hogy ilyen mélyre süllyedtünk az állattartásban. Tőlem éhen dögölhetne, nem veszek ilyen elven működő emberektől semmit. Kinyírták a családi gazdaságokat, hogy az ember elfelejtse milyen az igazi sajt, most szopogathatjátok a műanyagot. Hiteltelen a műsor, mert a lényeges dolgok mellett elsuhant, nem tért ki rájuk. Ilyen az, amikor a bele fontosabb, mint a szíve.
Csaba Tari
Csaba Tari 19 napja
@Count_of Monte_Cristo idióta!?
Orsolya Ursus
Orsolya Ursus 21 napja
Tökéletesen demonstrálod a mára gondolkodni sem tudó és gyökértelen városi embert, aki éhen fog hamarosan pusztulni a csatornalyukban. Majd elszámolsz ezzel a primitív gondolkodásoddal és a sértegetéssel, eljön az ideje és az én kertemből még egy fűszálat sem fogsz lerágni. Menj és zabálj kétpofára mert hamarosan csak az áztatott wcpapír fog neked jutni.
Count_of Monte_Cristo
Count_of Monte_Cristo 21 napja
@Orsolya Ursus te tényleg nagyon hülye vagy :D Szerintem fingod sincs a magyar valóságról :D A rurális terek lakói csupán elővárosi létformát követnek az utóbbi 15 évben. Mégis miről beszélünk akkor? :D Édes istenem, bírom amikor a fotelharczos nagymagyarok jönnek a szittya múlttal és közben fingja sincs se a valós történelemről se a folyamatokról és a végeredményről. De azért gratulálok, próbálod még a hülyeséged oltani az emberbe. Szánalom a köbön :D
Orsolya Ursus
Orsolya Ursus 21 napja
@Count_of Monte_Cristo réges régen nem volt Spar, tehát ez nem állja meg a helyét. A mi történelmünk és hagyományaink jóval messzebbre nyúlnak, mint a szupermarketek kialakulása. A pénztelenség és szegénység szándékos merénylet ellenünk. Nem vagyunk szegények, sőt. A kisnyugdíjast ha magára hagyták az utódok az egyéb társadalmi problémákra is fel kéne hívja a figyelmet, de ha csak a pénzt nézzük, hát az igazságtalan elosztást is meg kéne lássuk. Nézzenek engem az emberek idealistának és lázadónak, nem érdekel. Nem hunyok szemet ezen dolgok felett, nem tartom a szám, hiszen azzal elfogadnám ezt a helyzetet, ennek pedig láthatóan rossz vége lesz.
Count_of Monte_Cristo
Count_of Monte_Cristo 21 napja
@Orsolya Ursus Innen is látszik, mennyire nem látod a valóságot. Réges-régen a vidéki emberek is feladták a földművelés és állattartás hagyományát - és a tojástól a húson át a zöldségig a helyi sparban vagy coopban veszik meg. Mindenki rá van szorulva ezekre a nagy üzemekre. HA te nem ilyen üzemi körülmények között termelnél (akármit ami agráriumi cikk), hanem egy túlgondolt utópisztiukos tanyán - olyan árakat szabnának, hogy a magyar átlagkeresetből nem jutna rá semmi se. Ezeket az összefüggéseket látni kellene már, és nem vitatkozni, lázadni, lenézni a másik hozzászólót. Sajnos az ideák (mint Te) és a valóságból nyert tapasztalatok teljesen más utat mutatnak... Nagy üzemek = alacsonyabb árak Alacsonyabb árak = rokkantnyugdíjas megveheti a csirke farhátat, vagy a zsíros kenődő piros csomagolású áltrapistát...
Egyenes Kifli
Egyenes Kifli 23 napja
"semleges ízű"... Mondd már ki bakker, hogy ÍZETLEN! Jellegtelen mosék az összes magyar trappistának, edaminak, goudának csúfolt retek. Nagyrészüket reszelni is csak fagyasztott állapotban lehet, mert egyébként csak szétkenődnek a reszelőn. Szabályozás szerint (legalábbis ha a szabályozás értelmes szintű lesz) akkor ez az izé sem lesz trappista többé. Trappista érlelési ideje minimum 1 hónap, de inkább 2. És nem hermetikusan lezárva, hanem textilbe tekerve. Persze gondolom a szabályozás a magyar elkurvított módszerekre lesz igazítva. És a háttérben jó magyar szokás szerint a korrupció áll, mert valaki így akarja kiszorítani az olcsó konkurenciát, hogy utána drágábban tudja eladni a saját szarát. Ami továbbra is szar lesz. Valaki mondja már meg nekem, hogy miért erőlteti mindenki a kostolást? Ennyire élvezitek a meleg állatszexet? Nekem spec rohadtul nem hiányozna a magyar trappista, ahogy a magyar "sajtok" 99%-a. A nagyon ritka kivételtől eltekintve mind tele van verve növényi zsírral (gondolom ez is, csak a videoból, hogy, hogy nem kimaradt ez a rész. Elvégre a sörgyártásosban kicsit visszafelé sűlt el a kukoricás bullshit), ezért sincs ráírva többségükre a sajt szó. Alapból epic fail, hogy létezhet olyan, hogy "tejes trappista". Mert milyen kellene, hogy legyen mégis? Inkább eszek kevesebb, de jobb, valódi sajtot. Bár Debrecen pont rossz példa ebből a szempontból is. Kb sehol sem lehet rendes sajtot kapni ebben a városban. Főleg nem rendses keménysajtot, csak ótvarlágy takonygöböket. Egyébként meg azért veszik a trappistát a magyarok, mert rohadtul fillérbaszó igénytelenek többségében. Leszámítva ha rongyrázásról van szó. De arra meg ugye a sajt nem jó.
Balázs Pethő
Balázs Pethő 19 napja
@Doe Jon Meg kell találni a környéken a sajtot készítő gazdákat/műhelyeket és onnan rendelni. Ott nem 100 tehén van, hanem 3-4, mert kb annyi tejet tud egy kis üzem feldolgozni naponta. És szegény bocik nem egy zárt karámban álldogálnak egész nap, hanem a réten legelnek. Peresze nem is adnak 100 liter tejet, max 30-40-et. De a minőségi sajt valahol itt kezdődik, és persze az érlelési folyamat sem mindegy. Nyilván ami így készül, az drága, ráadásul nem lehet belőle bármikor bármennyit venni. Cserébe az ember jobbat eszik...
Egyenes Kifli
Egyenes Kifli 19 napja
@Doe Jon Auchanban csak a szabvány dolgokat látom. Legalábbis a debreceniben.
Doe Jon
Doe Jon 20 napja
Sparban vannak nyers tejből készült, francia, spanyol stb. sajtok DOP, PDO megjelöléssel. De akár Aldiban is lehet találni, vagy Metro, Auchan. Parmigiano Reggiano is van ami kemény, vagy ott van még a Virágoskúti, ami biopiacon fellelhető, vagy online rendelhető. Hortobágyon legeltetett.
wotan20
wotan20 23 napja
Jól sikerült, informative és kellemesen szórakoztató programot láttunk. Kicsit meglepett a trappista sajt ekkora méretű népszerűsége, bár azt tudtam hogy népszerű, de azt gondoltam hogy az összes többi, tehát az ementáli, vagy a füstölt sajtok népszerüsége eléri az 50%-ot. Vajon az un. öntött sajtok is bele lettek ebbe a népszerűségi versenybe számolva, vagy csak a hagyományos sajtok?
László Fodor
László Fodor 23 napja
A film végén kóstolt, fekete fóliás sajt egészen kiváló. Engem az érdekelne, milyen gyártási folyamatok vezetnek oda, hogy a lejárati idő előtt hetekkel, eredeti gyári csomagolásban megpenészedik a termék?! Többek között ez miatt nem járok a Penny Market egységeibe, ott sajnos sok mindenből a silány kategória dívik.
Ryksa
Ryksa 22 napja
Ezt megerősítem, az egy nagyon jó sajt.
gogolak08
gogolak08 23 napja
A maszkot fordítva vette fel 😂
001 Padre
001 Padre 23 napja
A videó jó. A termék bűncselekmény 😊
Szomjas
Szomjas 23 napja
Az ember azt hinné,hogy a sajtgyár az az "egérmennyország". Közben meg sehol egy egér.
Tibor Mátrai
Tibor Mátrai 23 napja
Az egerek nem szeretik a sajtot,ez egy tévhit hogy szeretik,mogyoróvajat diót csokit annál inkább
CritiCube
CritiCube 23 napja
a leerdammer/masdaammer hasonlóan "népsajt", de klasszisokkal jobb, mint ez a seízű trappista. (azért a trappista a legnépszerűbb magyarországon, mert ennek a gyártására vannak ráállva, így ezt tudják nyomott áron adni. a cheeseland "nagylyukúja" néha megközelíti a trappista árát, olyankor el is kapkodják.)
stuntface
stuntface 23 napja
Súlyos tejfehérje érzékenyként, nagyon kivácsi vagyok milyen íze lehet egy valódi trappista sajtnak. Egyenlőre ez csak ábránd marad. Jó legalább megismerni látás útján a gyártás folyamatát :)
György Németh
György Németh 23 napja
A régit reszelni lehetett, a mai egy kence. Beleragad a reszelőbe, jó zsíros, attól olcsó. Épp ezért csak a light trappistát veszem.
Englar Odin
Englar Odin 11 napja
A videóban bemutatott sajtot lehet reszelni.
susenka
susenka 23 napja
az a melegszendó jöhetne😋
Raj baba
Raj baba 23 napja
Ezt mindenkinek tudni kenne h tejbol van
sOnt
sOnt 23 napja
mindenki tudja is. xd
368l7
368l7 23 napja
Olajból készül
András Aradi
András Aradi 23 napja
Edamit és a tihany camembert jobban szeretem
András Sebők
András Sebők 23 napja
Imádom ezt a sorozatot!😉
Tibor Mátrai
Tibor Mátrai 23 napja
Ennyi sok finnyás prolit,nem mossák meg a tehén tőgyét?Úristen most mi lesz?Az ugye megvan hogy a tyúktojás sincs megmosva,úgy fogod meg ahogy kijön a tyúkból
Adam Mezoe
Adam Mezoe 20 napja
Pasztőrözés egy gyors hőkezelés és benne van a sok baktérium legyilkolása. Ha az nem elég nekik, otthon forralja fel a tejet, tartósan és nézze a fehérje térszekezt-változásának konzekvenciáit.
Monika Marai
Monika Marai 22 napja
@Gyüre Gábor Majd, ahogy a kakis tôgyre ráhúzzák a fejôgépet...sebaj erôsödik az immunrendszerünk, ha mégse, pech. Lényeg, hogy a Kakis tejjel utána mûtôi körülmények közt bánnak. Hogy a pasztôrözés elég- e megtudjuk a hírekbôl, ha visszavonnak egy - egy tejterméket.
Gyüre Gábor
Gyüre Gábor 23 napja
1.48-kor lehet látni egy pillanatra hogy lemossák a tőgy bimbókat.
FRICIWORLD Erdőszéli kis házikó
FRICIWORLD Erdőszéli kis házikó 23 napja
Egy kis érdekesség. Sajtot otthon házilag is lehet készíteni falun. 15 éve készített utoljára kb. édesanyám. Lehet nem minden részletre emlékszem pontosan, de ami biztos: Nem kellett semmi kultúra vagy oltóanyag. Igazi otthoni tehéntej kellett rengeteg. Előbb túrót kellett főzni belőle. Aztán a túrót tovább főzni további tejben. Csak só volt hozzáadva. És egyszercsak megtörtént van csoda, az átalakulás. Lágy gumi, rágógumi állagú massza keletkezett. Ezt kivajazott műanyag edénybe kellett önteni. Megszilárdult és teljesen sajt kinézetű valami lett. Persze az íze semmilyen. De lehet bele bármit keverni. Kipróbáltam egyszer, sós vízbe tettem lesúlyozva hetekre. Na, úgy már igazi nagyon finom sajttá érett. Roppant macerás, de érdekes művelet a házi sajtkészítés.
István Kovács
István Kovács 23 napja
Napi 100 liter? :D Mindenki tehenet tartana akkor. Itthon 2019-ben a Holstein-fríz telepeken 33,89-35,01 kg/nap volt az átlagos tejtermelés egyedenként.
M8Ridgeway
M8Ridgeway 23 napja
Pontosan
Ha nagy leszek
Ha nagy leszek 23 napja
Aki itt finnyáskodik, holnap ugyanúgy megveszi a boltban.
Orsolya Ursus
Orsolya Ursus 21 napja
Ha nagy leszel, képes leszel felismerni, hogy az ilyen bemutatófilm egy propaganda, hogy megszokja a szemed és ignorálja a lelkiismereted az efféle erkölcstelen kizsákmányolást. Mennyi mindent eltűr mára az ember? Még a fejét is hajlandó elfordítani önös érdekből. Ugye te is tudsz erre néhány példát. Az emberi élet is hasonló vágányon halad, elveszíti valódi értékét és értelmét, hogy kiszolgálhassa a hierarchiát, amit beteg emberek hoztak létre.
Ernő Szabados
Ernő Szabados 22 napja
Én termelőtöl veszem a sajtot! A boltból nem veszek! Ég és föld a termelői sajt javára!
Gyula Vajda
Gyula Vajda 23 napja
Ha en nem veszem meg akkor finnyaskodhatok ? :) az az igazsag h pont az ilyen jellegu allattartas miatt szoktam le a husrol es tejtermekekrol. De persze mindenkinek szive joga mit eszik, iszik. Nekem igy jobb a lelkiismeretem.
OCDaddy_Zsolt
OCDaddy_Zsolt 23 napja
Hogy te mi mindent megtalálsz itt nálunk, Debrecenben :) Jó lett ez is, köszi!
Miki Mini
Miki Mini 23 napja
Én az Eidamit szeretem! A videó szokás szerint jo lett , köszi
Luca Csehi
Luca Csehi 23 napja
Nagyon sok a silány trappista, ez mondjuk a jobbak közé tartozik
ツFanni
ツFanni 3 napja
@Szabolcs Kálmán Nagy dolog. Lényeget érteni lehet így is. Arról meg nem tehetek, hogy kiskorom óta külföldön élek. Szóval, ha vannak fogalmazási problémák akkor sorry ez van.
Szabolcs Kálmán
Szabolcs Kálmán 5 napja
@ツFanni Elgepelted a Magyarorszagont es veletlenul azt irtad, hogy magyarba? Xdxd
Dicső Dominik
Dicső Dominik 7 napja
@ツFanni pedig a Tolle az nagyon finom. Mi azt vesszük
ツFanni
ツFanni 9 napja
@Englar Odin Ohh bocsánat nyelvész úr, hogy elgépeltem véletlenül. . Amúgy a parmezánt simán használják sajtszósznak, sajtos tölteléknek is......... Nem csak arra jó, hogy csak ráreszeljük valami tésztára.
Englar Odin
Englar Odin 11 napja
@ツFanni Még a nevüket sem tudod leírni, ráadásul a parmezánt csak reszelve feltétként lehet fogyasztani, mert keményre érlelt sajt, tehát nevetséges a csemege sajtok közt említeni.
darkarpi88
darkarpi88 23 napja
Nem esett szó arról, hogy miért adnak a tehenek tejet, ha annyira kimeríti a szervezetüket? Talán nem azért, mert megellett?
Csaba Bartos
Csaba Bartos 20 napja
@darkarpi88 Ezek a mai tehenek és kecskék már csak ilyenek. Nem tudom nemesitik e őket vagy sem,de csak úgy ontják a tejet.
darkarpi88
darkarpi88 20 napja
@Gyüre Gábor Feltételezem nemesített...
darkarpi88
darkarpi88 20 napja
@Csaba Bartos Az oldalbordából készült nőt azért adta az "Ist", hogy szülés után "tőgye csak úgy el kezd dagadni" a gyermeknek (fiadnak/lányodnak).
Csaba Bartos
Csaba Bartos 21 napja
A tehenet a jó Ist n csak azért teremtette, hogy tejet adjon.Amikor eléri az egy éves kort akkor a tőgye csak úgy el kezd dagadni és lám tejet termel nekünk emberekne ,csakis azért hogy lehessen inni és sajtot készítsünk belőle, nem azért hogy a borjú megigya.
Gyüre Gábor
Gyüre Gábor 23 napja
A tehén, kecske, akkor is ad tejet amikor nem ellet, ezért kell mindennap 2-3 fejni. Ellentéttel a többi emlős állatokkal.
dy9ivk
dy9ivk 23 napja
Én már régóta nem eszem trappistát. Nagyon sok a silány a boltokban.
Monika Marai
Monika Marai 23 napja
Nem mossák le a tôgyeket!? Iiii, Kotz!
Gyüre Gábor
Gyüre Gábor 23 napja
1.48-kor lehet látni egy pillanatra hogy lemossák a tőgy bimbókat.
Zsolt Ferenc Molnár
Zsolt Ferenc Molnár 23 napja
Azzal kezdi. Még a videóban is látszik. Forgó kefe egy tömlő végén. Fehér hab.
Szandra Duall
Szandra Duall 23 napja
És a fejőket?csupa szar
Gábor József Németh
Gábor József Németh 23 napja
Sok embertársunk nyafog, hogy pár héten át nem mászkálhat teljesen szabadon a korlátozások miatt, miközben ezt tesszük az állatokkal. Az kimaradt a videóból, hogy a tehenek kicsinyét erőszakkal elválasztják évente, hogy mindig újrainduljon a tejtermelés. Közben a tehenek hangosan sírnak, így nyugtatóval lövik őket. Az elválasztás sokkját a tehenek egy 4-5 éves gyerek érzelmi intelligenciájával élik át. Egész "életük" az ezen a pár négyzetméteren töltött szülés-szenvedés-elválasztás-szülés... körforgása. Jó étvágyat!
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 19 napja
Jó hülyének lenni? Hány tehenészetben voltál? Hány tehenet neveltél fel? 1. Az uszok nincsenek túl messzire vive mert azok is tejelők lesznek. 2. A bikák elvannak választva miután már tudnak szilárd táplálékot enni. De ez így normális. 3. Remélem az óvoda előtt is tűntizel hogy rohadt szemét anyák leadják a gyereküket.
louis k
louis k 21 napja
Nyilván nem minden farm/telep egyforma. De a nagyüzemi termelés sajnos ilyen, és szerintem amit a videóban láttunk, az még egy relative igényes/humánus példa. Tartok tőle, hogy akad a világban sokkal rosszabb is.
Fehernyul00
Fehernyul00 23 napja
@Attila Tolnai És mi a helyzet ott?Cáfolod az eredeti hozzászólást?
Attila Tolnai
Attila Tolnai 23 napja
Jártál már egyáltalán tehenész telepen? Csak mert én egy 500 tehenes telepen dolgozom.
Miranmar Molnnar
Miranmar Molnnar 23 napja
Sajna, de azért jó , hogy ezzel felhívtad az emberek figyelmét!
Aron
Aron 23 napja
Bocsi, de ezt a hazugságot nem veszem be! "Miért a trappista a legelterjedtebb sajtfajta Magyarországon?" - Azért mert a legolcsóbb, és az átlag magyar, aki meg tudja egyáltalán venni, annak ez marad...
Losonczki Petya
Losonczki Petya 10 napja
Ahhoz képest hogy a legolcsóbb meg igyis rohadt drága 😁
edd noname
edd noname 19 napja
@Gergő Dmtr Bírom ezeket a közhelyeket.Mindenki a cigivel példálózik.(nem cigizek)
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 19 napja
Egy doboz cigi 1 kg trappista ára. Mennyi idő egy doboz cigi és mennyi egy kg sajt. A további mesés hazugsagokat ne itt tedd közzé
edd noname
edd noname 23 napja
Akkor minden sajtnak lejjebb kellene mennie,és akkor lehetne minőségibb,finomabb sajtokat enni.
Aron
Aron 23 napja
@edd noname Véleményem szerint mindenki elfogadná a trappista sajt ízét, ha fele ennyibe kerülne, mint most
sanda gyanu
sanda gyanu 23 napja
köszi Csabi! sok mindent megtudtam megint!
Tibor Brandics
Tibor Brandics 23 napja
Jó igénytelen cég... szegény tehenek olyan retkesek.. lehet ezt jobban is csinálni,még akkor mennyiségnél is- de hát ez Magyarország !
Losonczki Petya
Losonczki Petya 10 napja
Mért? Létezik olyan haszonállat ami a nap 24 órájában patyolat tiszta? Most koszos a föld,sáros,odapiszkit a tehén,aztán simán belefekszik nem nagyon érdekli. A disznórol meg nem is beszélve. Vegyenek fel egy embert aki szivaccsal egész nap körbejár és lemossa mind?😁
Csaba Magyar
Csaba Magyar 21 napja
Akkor menj a MARSRA!!!! BAKKER !!!!!🦴🦴🦴🦴🤣🤣🤣🤣
Zoltán Varga
Zoltán Varga 23 napja
@bakec _ azaz
bakec _
bakec _ 23 napja
Nem veréb, hanem vérbeli falusi gazda több tucat fejős tehénel... Tapasztalatból beszél🙂
Zoltán Varga
Zoltán Varga 23 napja
Veréb
Giza North
Giza North 23 napja
Érdemes ezt a kis klipet megnézni, különösen a nagyüzemi állattartást bemutató második felét: hupost.info/chat/pJelrH2Fmqxqa84/vide
humulus humulus
humulus humulus 23 napja
nagyon örülök neki hogy jönni fog a sajt törvény. a manapság kapható trappistának nevezett sajtok többsége egy íztelen, élvezhetetlen, éretlen valami. remélem ez hamarosan megváltozik. valszeg áremeléssel fog társulni. de legalább lesz minőségi és finom trappista. és szerintem azért fogy ennyi trappista az országban mert olcsó. és sok a szegény ember. én szívesen adok egy jó sajtért pénzt, de a trappista nem igazán ez a kör.
humulus humulus
humulus humulus 7 napja
@Englar Odin ha neked ez a finom, akkor egyél ilyen sajtot. nem mindenkinek van igénye az ízeletesebb, különlegesebb sajtokra
Englar Odin
Englar Odin 11 napja
@humulus humulus A videóban bemutatott Magyar trappista 1700Ft a Coopban, ami valljuk be nem a legolcsóbb bolt. Tehát lehet kapni 2000 alatt is jó sajtot.
humulus humulus
humulus humulus 18 napja
​@Zoltán Simon hát mondjuk én. azért 6000 ft/kgnál már én is húzom a számat, de ha nem lehet normális sajtot kapni 2000 alatt csak akciósan akkor mit lehet csinálni? a normálisabb olasz és angol sajtok 3000 körül vannak aldiban, lidlben, ha nem 4000... jobb hollandnak csúfoltat mondjuk már 2000ért lehet kapni. parmezán meg van ahol 8000, de ahelyett van olcsóbban grana padano. ízlések és pofonok és főleg pénztárca kérdése.
József Kehi
József Kehi 19 napja
Egyetértek. Van olyan, hogy próbálom reszelni és szétesik az egész. Ez ránézésre minőségibbnek tűnt ahogy felvágták.
Zoltán Simon
Zoltán Simon 19 napja
Eleg draga igy is ettol dragabbat ki vesz meg?
román jozsu
román jozsu 23 napja
www.penzcentrum.hu/vasarlas/lelepleztuk-a-nagy-trappista-trukkot-eltunhet-a-magyarok-kedvenc-sajtja-a-boltokbol.1084491.html
bokazsombor
bokazsombor 23 napja
www.szeretlekmagyarorszag.hu/ma-is-egy-kadar-kori-hamisitvany-a-kedvenc-sajtunk/
Ubul861
Ubul861 23 napja
Én sosem fedezem fel a trapistában a lyukakat. A szeletelt sajttal az a baj, hogy túl sok csomagolás jut túl kevés sajtra. Egyébként én a parenycát szeretem nagyon. A trapista azért népszerű, mert simán enni, szeletelni és rezelni is lehet, a legtöbb mindenre alkalmas.
Róbert Rakonczai
Róbert Rakonczai 20 napja
kb, igazad van.
lemusz
lemusz 22 napja
Nekem is a füstölt parenyica a kedvencem, de mégis trappistából eszem a legtöbbet.
dy9ivk
dy9ivk 23 napja
Azért népszerű, mert ez a legolcsóbb sajt.
igor
igor 23 napja
miért kifordítva vetted fel a maszkot ? :D
Máté Galambos
Máté Galambos 23 napja
Hogy meg tudd különböztetni , így is alig látszanak ki belőle! Egyik fehér másik kék !:)
nagyaeva
nagyaeva 23 napja
Szegény tehenek.... :-( Azért az annyira nem világi jó buli, hogy a kisbocikat pár nap után elválaszják tőlük, hogy minél előbb és minél tovább tudják fejni őket.... És hát azért a boci szempontjából annyira nem előnyös, hogy nem legelhet a legelőkön.....
Csaba Tari
Csaba Tari 9 napja
@Praetorian 86 Ja lehet nem tudod de csak idéztél. A RÓZSASZÍN PITBULL Komár Moped Laci című számából esetleg.......
Orsolya Ursus
Orsolya Ursus 9 napja
@Todee Todde igen, észre vettem hogy neked a szádba adják és még szépen le is nyeled amit beléd akarnak súlykolni, könyveket ne vegyél a kezedbe, csak googlizz tovább. Én erre nem lennék büszke a helyedben. Mit lovagolsz annyit a hinduizmuson? Azt sem tudod milyen jelentőséget tulajdonítanak az indiaiak a tehénnek, csak tanultál egy idegen szót, amit ismételgethetsz, hol van ennek értelme? A marhák biztos azzal cinkelik egymást hogy te "hülye ember". Azért mert nekünk kezünk van még nem biztos, hogy a patás állatok alacsonyabb rendűek hozzánk képest. Minden élőlény tudja, hogy hol a helye a világban és hogy mivé kell válnia, még egy apró mag is, de a "teremtés koronája" az nem tudja, mert hagyja magát elbutítani. 45.000 éves leletek bizonyítják az itt élő, nem nomád őseinket. Nekik a tehén a kazein-eljáráshoz kellett, ami nem élelmiszer előállítás.
Todee Todde
Todee Todde 9 napja
@Orsolya Ursus Képzeld! Tudom, hogy kancatejből készül a kumisz. Amúgy pont leszarom, mint a tehéntejet. Te csak térj át a hindu hitre, aztán kerülgesd a marhákat, ha keresztezik az utadat! Csak vigyázz! Kis hazánkban sok marha fogja keresztezni utadat. Viszont tisztelned kell őket. Visszatérve az alaptézisre, honfoglaló eleink, nomád életmódjukból adódóan, állattenyésztők voltak, nem földművelők. Ebből következik, avagy levezethető, hogy különféle állatok tejét is fogyasztották, fogyaszthatták. Nem csak a kancatejet. Az olvasás neked sem ártana. Míg én "okoskodtam", te az észt próbáltad osztani, de ami nincs, vagy kevés van, abból nehéz sokat adakozni. Hogy legyen mit olvasni, Google a barátod, velem ellentétben: tej.blog.hu/2015/03/12/a_tejfogyasztas_evolucioja_avagy_mutacio_a_laktozerezekenyseg_ellen
Csaba Tari
Csaba Tari 9 napja
@Praetorian 86 Nem téma Béke......
Praetorian 86
Praetorian 86 9 napja
@Csaba Tari Ez esetben elnezest kerek..de en.toroltem is az anyazast.. mindegy. Ne haragudj.komolyan mondom. En lezartam a vitat.szep napot.
András Bán
András Bán 23 napja
Jeeee!
Zoltán Csondi
Zoltán Csondi 23 napja
Második :)
paradicsom 200
paradicsom 200 23 napja
Jo lett
Így készül a tízezres
23:02
Gyetván Csaba
Megtekintés 448 E
Hogyan készül? Megmutatjuk! A téliszalámi
23:14
Így kapják szét a konténeres hulladékot
17:19
Gyetván Csaba
Megtekintés 51 E
Így működik az autópálya matrica rendszer
14:13
Gyetván Csaba
Megtekintés 92 E
Hogyan készül? Megmutatjuk! Méz
20:21
OzoneTV
Megtekintés 25 E
Basic Knife Skills
08:13
Kroger Culinary 411
Megtekintés 13 M
Így “készül” a tojás
12:47
Gyetván Csaba
Megtekintés 115 E
Top 10 alkalom, amikor Deadpool viccet csinált a Disney-ből
13:52
ByeAlex és a Slepp - Boldog leszek (levegő be)
3:43
Ginoka x G.w.M - HIÁBA VÁROM /Official Audio/
3:13
Ginoka Official
Megtekintés 83 E