"Rühelltem a Fideszt és az SZDSZ-t" | Schiffer András | 1. rész

  Megtekintés 141,151

Partizán

Hónapja

A nyilvánosság Schiffer Andrást az LMP vitatott ex-politikusaként tartja számon, a közélettel régebb óta aktívan foglalkozók pedig talán még TASZ-os jogvédőként is emlékeznek rá. Eddig azonban kevés szó esett arról, hogy Schiffer politikai, vagy ha úgy tetszik: mozgalmi pályája már a középiskolában elkezdődött és a rendszerváltás mozgalmas időszaka - amikor a fordulatok havonta, hetente történtek - és a '90-es évek ígérete egy ""új világról"" élénken élnek Schiffer elbeszéléseiben és maradandóan formálták politikai meggyőződését. A rendszerváltás eufóriájával járó ígéretek azonban kifulladtak, újra kellett tervezni, újratervezett Schiffer is - de ez már egy másik történet.
Schiffer Andrással több mint öt és fél órán keresztül beszélgettünk tartalmas és meglepő fordulatokkal teli életéről, ezért úgy döntöttünk, hogy az interjút két részben publikáljuk. Az első részben a családtól egészen a '90-es évek végéig követjük végig Schiffer politikai fejlődését, valamint a rendszerváltás korszakának viharos, váratlan, meglepő, de ma már talán egyértelműnek tűnő politikai változásait. A KISZ szétesésén keresztül bepillantást nyerhetünk a korszak fiatal, újbaloldali mozgalmi kezdeményezéseibe, „de, ami ennél is fontosabb, az a háttérben meghúzódó Gyurcsány szál” - csak hogy egy klasszikust idézzünk.
Tetszett az adás? Akkor szállj be a finanszírozásunkba, legyél patronálónk, és férj hozzá az extra tartalmakhoz is! www.patreon.com/partizanpolitika
Egyszeri, vagy rendszeres banki átutalásos támogatással is segítheted a finanszírozásunkat!
Számlaszám (Partizán Alapítvány): 16200106-11669030
Közlemény: Támogatás
Külföldről: IBAN: HU68 1620 0106 1166 9030 0000 0000 BIC/SWIFT kód: HBWEHUHB
Ha azonnal értesülnél a legfrissebb videóinkról, iratkozz fel a csatornánkra HUpost-on: bit.ly/35qa5gT
Nem tudod nézni? Most már hallgathatod is: open.spotify.com/show/18YmaCQyMXaWVPu24eOSni
Kövess minket Instán! Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz: groups/partizantarsalgo

Megjegyzés
Zoltán Kas
Zoltán Kas Napja
Kedves Partizán remek az interjú Schiffer Andrással, aki nyilván nagyszerű alany ehhez! Részint közlékeny, részint szerintem az átlag közszereplőhöz képest sokkal őszintébb. Aki talán tényleg megelégszik azzal, ha ez így is marad, mindnyájunk örömére, akik szeretnének tisztábban látni a politika világára. Ritka ember, bármennyi hibája is van ezenkívül. Köszönet.
Gabriella Sz.
Gabriella Sz. 7 napja
78-81.között voltam középiskolás....pontosan így volt, én az alapszervezeti KISZ-titkárságom elvállalására először engedélyt kértem az “56-os” Édesapámtól, csak azután vállaltam el! ☝️😉
Adoro Frey
Adoro Frey 17 napja
Nagyon jó, de rövid beszélgetés volt.
zsolt péter
zsolt péter 18 napja
Elesitsuk a kihívást. Lobogó kék 20 forintost adok mindenkinek aki a kis szakasits olyan megnyilvanulasat mutatja be ami nem a Duci kisegiteset iranyozza elő.
Martin Szathmári
Martin Szathmári 19 napja
Ezt az embert hiányolom a politikából. Politikai korrektség ellenes, szólásszabadságpárti, globalizmusellenes figura. Szerintem szerethetö, kedvelhetö, de legalább türhetö, elviselhetö.
zsolt péter
zsolt péter 23 napja
Ja. És ez az egy interjú amit még se hallgatók.
zsolt péter
zsolt péter 23 napja
Rajottem mit jelent a család az család szlogen a hatterhatalom szohasznalataban. Ez a csurkista apák és fiúk felemlegetese a késsel és villával enni tudok akcentusaval.
Martin Nagy
Martin Nagy 28 napja
Nagy csalódás ez a Schiffer.”A vadast is megette,a bort is megitta,föl sem akasztják-egy brancs maguk”
benkoek
benkoek 27 napja
Így van... !!!
hhy2k
hhy2k Hónapja
Mi van? KISZ titkárnak kellett lenni? Mocskos komcsik lettek kisztitkárok. Normális ember a közelébe nem ment ezeknek a szervezeteknek a 80-as években.
Kevhyn Aleks
Kevhyn Aleks Hónapja
Fideszeseként kb. 0% közös megközelítésem van Gulyás Mártonnal, mégis ez már a 3. Partizán, amit most egymásutánban végignézek. Nagyon jó a rendszervártás történetének feldolgozásához hozzájáruló beszégetéssorozat ez, gratulálok a színvonalhoz.
mirrrci
mirrrci Hónapja
Abszolút a Partizán érdeme, hogy olyan interjúkat is végignézek, amik egyáltalán nem érdekelnek 😃
Lajos Balatoni
Lajos Balatoni Hónapja
Egyfolytában 1 percnél tovább nem bírom nézni, hallgatni Schiffert, pedig a millió csúsztatása ellenére kíváncsi lennék erre az interjúra. A Partizán nem tudna legalább gépi leiratot közzétenni? Schiffer értelmes és a nagy átlagnál jóval elfogultabb ember. Sok mindenben van részigazsága a globalizmus negatív hatásaival kapcsolatban, de ilyen mérvű antiglobalizmusa egy beteg fóbia! Gyakorló politikusként katasztrofális volt, hiába méricskélte betegesen az "egyenlő távolságot", minden választási időszakban Orbán malmára hajtotta a vizet. Választások között sok okos, bátor megnyilvánulása is volt. Erősen kételkedek a politikai tisztességében.
MrBraunX
MrBraunX Hónapja
Schiffer ál-ellenzéki. Aki olyan sok mindenben egyetért Orbán intézkedéseivel és módszereivel mint ő és közben ekézi az igazi ellenzéket, az inkább egy tégla. Azt mondja, igazságtalan amikor a mai fidesz vezetőkkel kapcsolatban felemlegetik azok KISZ-es és Párt funkcióikat. Nos, nem az ellenzék kezdte a sárdobálást -kedves Schiffer úr -, a fideszesek "kommunista" múltja, csak az után került fókuszba amikor két éven át kommunistázta minden médiumban a fidesz vezetése, az akkor ellenzéki vezetőket. Az viszont korrekt tőle, hogy szólt pár jó szót Gyurcsány rendszerváltáskori pozitív szerepéről.
János Posta
János Posta Hónapja
Káder Bandit és Gyurcsányt mindannyian rühelltük.
Andris Kardos
Andris Kardos Hónapja
az hogy csak Orbán volt hivatalban lévő politikus Thatcher temetésén az nem igaz - www.sandiegouniontribune.com/sdut-thatcher-funeral-guest-list-standouts-2013apr17-story.html
Sabartoasfaloi
Sabartoasfaloi Hónapja
Siffer volt az egyetlen zsidó akit nem utáltam
Zoltan Varga
Zoltan Varga Hónapja
Schiffer kapcsán jutott eszembe, hogy egy nagyon fura egy figura ez a Gyurcsány. Schiffer pedig kommunistább a kommunistáknál.
Péter Juhász
Péter Juhász Hónapja
Schiffer kommunista?
Viktória Radványi
Viktória Radványi Hónapja
Szeretném elindítani a “vegyünk egy Labellot Schiffer Andrásnak” mozgalmat
Bódi Zsófia
Bódi Zsófia Hónapja
De színezettet, mert egyáltalán nem látszik a szája💋💄
wolf7511
wolf7511 Hónapja
Nagyon ódzkodtam megnézni, de kellemesen csalódtam! Köszönöm!
ncsa fab-ia
ncsa fab-ia Hónapja
Bandinak igaza van. Emlékszem, akkor BIT-es voltam, sokat jártunk az MSZP helyi szervezet székházába. Az a duma ment anno, hogy milyen pöpec kis rendszer lesz itt a kapitalizmussal (tiszta NSZK), most el fog jönni a kánaán. Egy-két régi komcsi, akinek volt gógyija és értette a rendszer lényegét (hogy nagyon sokan dolgoznak majd kevesek jólétéért), már akkor kilógtak a sorból és tolódtak balra (Thürmer) vagy jobbra (Csurka) felé. Az új rendszerben vetett hit olyan erős volt, hogy akkor is tele voltak reménnyel az emberek(hogy jobb lesz), amikor a munkanélküli előtt kígyózott a sor. Rengetegen csúsztak le abban az időszakban s már akkor megjelent egy réteg, akik értették ezt a kupec világot. Emlékszem egy régi komcsi közgazdász azt mondta nekem, h. majd megtudod mit jelent a kapitalizmus és majd sírni fogsz a régi szockó rendszerért. Egyszerűen abban az időben nem lehetett azt mondani, hogy ez a fajta piaci kapitalizmus csak egy szűk rétegnek jó csak, és nagyon sok lett a vesztes. Vissza emlékezve arra az időszakra, most már elmondható hogy egy egyszerű melós (és családja) abban a rendszerben jobban és biztosabban élt. Akik ma favorizálják ezt a rendszert, azok meg azért teszik ezt, mert akkor nem lehetett kupeckodással, ekkor vagyont legalizálni. Mellesleg a nyugaton már a 80-as években elkezdődött a jóléti rendszerek (vegyes gazdaságok) szétverése, aminek teljesítményét (vegyes kapitalizmus eredményeit) mutogatták az embereknek itt célként. Még ebben is hazudtak, sőt ez még ma is tartja magát. Ez a piaci rendszer ami a 80-as évek után lett a divi, nem tudta volna megverni a szocialista rendszert. Nem véletlen az, hogy a vegyes gazdaságok szétverése és a szocialista típusú rendszer felszámolása egyszerre zajlott.
Sándor Simonyi
Sándor Simonyi Hónapja
Schiffer lealacsonyodott Marcihoz. Kár volt, mert valamennyire azért tartottam, ha nem is sokra.
Patruban Csaba
Patruban Csaba Hónapja
Schiffer András egy lelkiismeretes igazság keresö ember,nem hajlamos az aljas megalkuvásokra, nem kiabál tolvajt, nem rágalmaz feleslegesen,probál tiszteségesen küzdeni.Bárcsak minden baloldali politikus enyire jóindulatu lenne!
G. B.
G. B. Hónapja
A megingathatatlan önelégültség szobra. Már nem a Marci :)
Zoltán Fülöp
Zoltán Fülöp Hónapja
Marci olyan,mintha egyszerre akarna kimondani mindent,ami a fejében megfogalmazódik.
borzix1
borzix1 Hónapja
Hazudik. Ugyanakkor jártam gimibe, és kiléptem a KISZ-ből. Ebből még nem is lett semmi bajom. Abból, hogy elkezdtem nyilvánosan kritizálni a suli párttitkárát, aki lopott a közösből a pereputtya javára, abból már lett.
M426a
M426a Hónapja
21:15 "Az új nemzedék, mint próbálkozás a legkomolyabban vehetőbb?" És, mi lett belőle??? No, meg az a cuki bejátszó Fletóval...Nem is olyan rossz gyerek ez a Fletó, hiszen....Megy ám az agymosás 2022-re ezerrel. Schiffer ugyanúgy nem őszinte, mint a szemkilövető, hiába pózol az eszményi baloldal képviselőjének meg a quasi középen állónak a szerepében, látszik, hogy merre tolja/toljátok a szekeret.
Gábor L
Gábor L Hónapja
de jó, hogy itt vagy te, és tolod a fityesz szekerét
M426a
M426a Hónapja
12:00 "A szocializmus, mint eszmény FÜGGETLENÜL A RÉMTETTEKTŐL, GAZTETTELTŐL az úgy absztraktan jó"...nah, kérem, akkor innentől kezdve bárki nyilvánosan kijelentheti, hogy a II. VH. előtti Németország nemzetiszocialista rendszere függetlenül a a rémtettektől, az úgy absztraktan jó volt, nemde? Tudniillik történt ott nehány világelső szociális intézkedés a munkásosztály számára.
Robert Ezsias
Robert Ezsias Hónapja
.. sőt! Olvastam olyant is, hogy ha nem indít háborút, minden településen szobra lenne Hitlernek.... A németek hivatalosan megemlékeznek Marx Károlyról minden évben, és szobrai vannak több városban...
Csaba Vìgh
Csaba Vìgh Hónapja
Mindig is szar “műsoraid” voltak de ez most már kiemelkedően fos😗
Nils Holgerson
Nils Holgerson Hónapja
A KISZ-el kissé tévedni méltóztatik András. Én is 1985-ben kezdtem szakközépben és nem akasztottak fel azért, mert nem léptem be a KISZ-be. Nem volt kötelező.
Mihaly Csiszar
Mihaly Csiszar Hónapja
Shiffer az egyetlen olyan nem Fideszes politikus aki felismerte Orbán jelentöségét a magyar politikában és látja azt mekkora tragédia lenne Magyarországnak ha nem ő mard a miniszterelnök.
Free Isaura
Free Isaura Hónapja
Kedves Márton! Nagyon szép dolog a bocsánatkérés, a rosszindulatú feltételezéseid miatt. Valljuk be, van még jó pár ilyen feltétezéseken alapuló, másokat negatív színben feltüntető megjegyzés ezen a csatornán. Érdemes folytatni ezt a nagyon szimpatikus lépést a többiek felé is. Hajrá! Milyen jó lenne, ha Schiffer szintje lenne az ellenzék szintje....
Nemadok
Nemadok Hónapja
Őőőőő.... Schiffer! Netto marhaság hogy nem lehetett nemet mondani a KISZ-re! Lehetett! És sok minden másra is lehetett! Pl: hogy besúgó legyél! Nem mások, hanem saját tapasztalatból beszélek, és bár lehet hogy bezáródtak előtted kapuk, de valójában ha nemet mondtál azért bántódásod nem esett! Beszélni úgy sem mertél róla.... Mindig meghallgatom ezeket a mosakodásokat, és mindig elképedek a mosakodók kifogásain. Hát mert csak azért mert mások is! Egy frászt! Vagy annyira hülye voltál, hogy mentél a többiekkel, a csorda szellem miatt, vagy ugródeszkának használtad tudatosan. Kétlem hogy annyira hülye lettél volna! Elindultál egy úton amiről tudtad hogy merre vezet! Azután a történelem közbe szólt... :)
Szilárd H
Szilárd H Hónapja
még mindig Schiffer - Vona duót tartom legalkalmasabbnak jelenleg az ország vezetésére. Dupla-miniszterelnöki rendszert akarok:)
Szilárd H
Szilárd H Hónapja
@Gábor L - Anyukád is ezt mondta mikor eljöttem tőle.
Gábor L
Gábor L Hónapja
@Szilárd H nem emeltem ki semmit, nagyon értesz a youtube-hoz (is)
Szilárd H
Szilárd H Hónapja
@Gábor L - kiemelheted a valaszod attol meg nnem leszigaz
Gábor L
Gábor L Hónapja
@Szilárd H ez meg főleg nem igaz!
Szilárd H
Szilárd H Hónapja
@Gábor L - nalad okosabbak es jobb szandekuak az biztos.
bodza
bodza Hónapja
Rosszul vagyok ennek a Schiffernek a hangjától és affektálásától.
karcsi wolf
karcsi wolf Hónapja
Hogy szerepelhet egy gyilkos unokája?
Bódi Zsófia
Bódi Zsófia Hónapja
@karcsi wolf Ok, elfogadom az indulatodat.
karcsi wolf
karcsi wolf Hónapja
@Bódi Zsófia Gyilkos rendszer volt mind kettő,és ezekben vezetóként résztvenni elég.
Bódi Zsófia
Bódi Zsófia Hónapja
@karcsi wolf És megölt valakit, valakiket? Mert erről nem találtam infót eddig; amúgy talán köztársasági elnök is volt, de SA dédapja, nem nagyapja.
karcsi wolf
karcsi wolf Hónapja
@Bódi Zsófia Szakasits Árpád,1919 ben beĺügyi osztályvezető majd a rákosi rendszerben köztársasági elnök.
Bódi Zsófia
Bódi Zsófia Hónapja
@karcsi wolf Én nem tudom, hogy kik a felmenői, azért kérdeztem 😉
Margit Kiss
Margit Kiss Hónapja
Kedves András! Egyáltalán nem volt kötelező Kisz tagnak lenni.Nagyon sokan nem voltak Kisztagok, még sem érte őket semmi retorzió.Ugyhogy ne beszéljen félre.Pláne nem Kisz titkàr, mint kokós Tomika !
zodatt
zodatt Hónapja
Nagyon örülök, hogy összejött ez a beszélgetés. Szívesen meghallgatnám szintén legalább 5 és fél órában többek között Bödőcsöt, Puzsért, Verebest és Fábryt is.
Szabolcs Sándor
Szabolcs Sándor Hónapja
Baromi jó lett!A teljes cuccot is meghallgattam,egyszerűen lekapcsolhatatlan.
Essen rám a Terép Csecső
Essen rám a Terép Csecső Hónapja
Értelmes , okos ember! Az ilyenek hiányoznak a politikából!
Gábor L
Gábor L Hónapja
@Essen rám a Terép Csecső legtisztábban gondolkodó ember???!! ez az állítás, finoman szólva, nem állja meg a helyét!
Essen rám a Terép Csecső
Essen rám a Terép Csecső Hónapja
@Gábor L Miért? Lehet hogy az de attól meg a Magyar politikában ő a legtisztábban gondolkodó ember
Gábor L
Gábor L Hónapja
schiffer sunyi
Zsolt Varga
Zsolt Varga Hónapja
12:37-től / A "természetes" KISZ tagság egy ordas megtévesztés. Engem Apám kitagadott volna, ha belépek... Mellesleg egyáltalán nem volt akkor már kötelező. Én Schiffer úrnál/elvtársnál 15 évvel öregebben főiskolát is tudtam végezni KISZ és párttagság nélkül. Ahogy egy csomó barátom is.
Zsolt Varga
Zsolt Varga Hónapja
@VideoVicc Szerintem inkább karriervágy - kevés munkával.
VideoVicc
VideoVicc Hónapja
Szerintem arra gondolt ez alatt, hogy akikben benne volt a tett vágy, a szervezkedèsre a motiváció (pl: napjainkban a HÖKösök) azoknak nem volt más opció csak a KISZ.
Lator Szimu
Lator Szimu Hónapja
A gyurcsány szektát nem rühelli?Az mszp akik a nokiás dobozokról híresek azokat nem rüheli?A jobbikot nem rüheli?
Fk Zadori
Fk Zadori Hónapja
Schiffer Sndrást nagyon-nagyon hiányolom a politikai közéletből, de valójában megértem, hogy távozott. Marci az elnézéskérésed pedig zseniális, helyesen tetted.
CapreraFarm
CapreraFarm Hónapja
kedves műsorvezető, szerintem ne hadarj! olyan, mintha 2x sebességgel hallgatnám az interjút
rideg74
rideg74 Hónapja
Persze Ferike nem akart a vagyonból,csak fillérekért azt is ingyen pénzből megszerezte a Motim timföldgyárat a rákkeltő anyagokat meg nem drága pénzért megsemmisítette hanem szépen a elásatta. A szemkilövetés és az ország teljes kirablása,eladósítása már csak hab a torkán.
András Bárkányi
András Bárkányi Hónapja
Országgyülési ovoda megszerzése, Szilvásy segitségével? Most is az övék!
Tibor Bakács
Tibor Bakács Hónapja
Nagyon büszke vagyok korábbi ügyvédemre, aki védett perben a szélsőjobboldallal szemben. Jó érzés, ha később is úgy érzi az ember, hogy jó emberismerő. Dr. Schiffer. Ennyi.
athertox
athertox Hónapja
ez az egész tökérdektelen interjú csak azért volt hogy ebbe a mondatba bele kapaszkodva, ezt a címet erőszakolni a videónak.. szánalom a köbön ez koncepciózus elfogult partizánkodás(aka irreguláris komcsiskodás)
Barnabás Ősi
Barnabás Ősi Hónapja
Basszus, most esett le, hogy Schiffer úgy néz ki, mintha régen valamikor még 2 Ács Dani lett volna, csak az egyik ellopta volna a másik haját, és a fejére tette volna még azt is. :D
Bálint Jankó
Bálint Jankó Hónapja
12:50: egyáltalán nem volt kötelező gimnáziumi KISZ-titkárnak lenni. Ez abból is kiderül, hogy sokkal több ember nem volt a pártállam ifjúsági szervezetének gimnáziumi titkára, mint amennyi az volt. Az hazudik tudatosan, aki szerint nem volt más lehetőség.
rayzor06
rayzor06 Hónapja
Végig azt hittem, hogy ez egy FIDESZ-es propaganda csatorna... Már majdnem írtam, hogy mit keres itt egy olyan interjú, amelynek az alanya utálja a narancsosokat...
Daneeka Doki
Daneeka Doki Hónapja
Schiffer András az az embertípus, aki elkiáltja magát, hogy kövessetek, majd én elvezetlek benneteket valahová, majd amikor elég sokan baktatnak utána, akkor meg gyorsan elfordul és elkezdi kővel dobálni az őt követőket... :)
Magyar Közszolgálati Médiacsatorna
Magyar Közszolgálati Médiacsatorna Hónapja
Puzsért is szívesen látnám! Hogy állja a provokatív kérdéseket?
Dezső Kovács
Dezső Kovács Hónapja
Már megint more vállalkoztam amikor rakattintottam erre...! Istenem segíts!
Dezső Kovács
Dezső Kovács Hónapja
Hol van kőbányán 75m²-es panel lakás?
Saáry Gábor
Saáry Gábor Hónapja
Egyszerűen hihetetlen a csatornád Marci! Köszi a munkádat! Schiffer nagyon hiányzik a politikából. Az egyetlen hiteles figura ebben a mocsokban
Gábor L
Gábor L Hónapja
schiffer sunyi
Zsuzsanna Barta
Zsuzsanna Barta Hónapja
RÜHHEL MEG RÜH MEG BOGARAK MEG KÁRT OKOZÓK MEG ÉLŐSKÖDŐK MEG IDE ODA FORGÓK MEG URAT JÁTSZÓK MEG HATALMASKODÓK
penzisten
penzisten Hónapja
Meg Ráhel, a sz@ros pelánkával.
Mónika Mónica
Mónika Mónica Hónapja
Ez a lényeg: Szekeres Imre és Molnár Gyula is magyarázta neki akkor, hogy a baloldal túlélése a vagyonátmentéstől függ, „én nem értettem meg” - mondja erről az időszakról. Meg természetesen az akasztandók fel nem akasztásától. A három grácia. A Szende, a Szűz és a Ripacs.
Anna Lavotha
Anna Lavotha Hónapja
Be kellene iktatni az utolsó parlamenti felszólalását. Nagyon jó volt.
Tamás Rábai
Tamás Rábai Hónapja
A liberális eszme - bárki bármit mond - az elmúlt 3000 év legdemokratikusabb világszemlélete. Aki ezt rühelli, az a szabad választásokat és a polgári szabadságjogokat rühelli. És ez rühellnivaló.
Tamás Rábai
Tamás Rábai Hónapja
Rühellem a más pártokat rühellő Schiffert, akinek semmi (párt)önkritikája nincs.
katalinertsey
katalinertsey Hónapja
Juhász Gézánál felröhögtem :)
Csaba K
Csaba K Hónapja
Marton, ez a video is kivaloan szerkesztett, gratulalok. Egy dolog szembeotlo, minel tobb hiteles, belemenos palival csinalsz riprtot, egyre jobban latszik a reakcioidbol, hogy kezdesz kozepre ( jobbra, sicc ) tolodni, elgondolkoni a valos tortenelmi-torteneti esemenyeken. Ezt tetszik! Hajra!
irnik80
irnik80 Hónapja
Bárcsak ilyen emberek(!) vezetnék ezt az országot...
Éva Szabó
Éva Szabó Hónapja
Milyen szánalmas egy olyan interjúnak a "Rühelltem a Fideszt és az SZDSZ-t" címet adni, ahol az egész beszélgetés a rendszerváltás utáni kommunista útkeresésről, Gyurcsány dicsőítéséről szól! Miért nem ez a cím: "Gyurcsány rám kifejezetten revelatív hatással volt" ? Ez sokkal inkább kifejezi a beszélgetés tartalmát. Persze értem én ezt. Úgy nem lehet népet butítani.
Tünde Magony
Tünde Magony Hónapja
Aki játszott valaha Monopoly-t, tudhatja 18 évesen is, hogy közműveket privatizálni hülyeség, vízzel, gázzal és villannyal megy minden az országban, a gyárak is.Biztos bevétel minden körben.
József Vincze
József Vincze Hónapja
Elnézést kéréééés? Ilyet évek óta nem láttam. Komolyan mondom... Marci ez fantasztikus. Le a kalappal.
Peter Kiss
Peter Kiss 27 napja
@Szabados Attila -Lózungok: a politikai marketingra és a pártok nevére írtam ,világosan ott van a kommentemben. -Rogán: Egyetértünk, de én nem Rogán miatt szavazok rájuk, hanem Rogán ellenére. -Pártalapú politika: Nincs más módja. Emberek vagyunk és az emberi természet lényegét nem veszed figyelembe. Újra meg újra beszopják az emberek a politikai lózungokat, amikre fentebb utaltam. Nincs ilyen hogy civil politika. VAgy politika vagy civil. Civil katona sincs. Vagy nem katona vagy nem civil. -Ellenzék nincs helyzetben: 1, Az elmúlt 30 év balos elitje újra meg újra bejelentkezik a hatalomért, nagyon is helyzetben vannak, részei a játszmának. 2, Ott van Lackner, és Gajda. VAnnak olyan aljasak mint Rogán és most is közhatalmat gyakorolnak. Czeglédy Csaba Milliárdokkal játszik. Dehogy is nincsenek helyzetbe.
Szabados Attila
Szabados Attila Hónapja
@Peter Kiss Én nem arról beszélek , hogy mi van , hanem mit tartanék kívánatosnak , mi lenne helyes , ha az etika oldaláról vizsgáljuk a kérdést . Én ezért nem tudom elfogadni a pártalapú politikai struktúrát , hánynom kell tőle . Évszázada már lassan , mióta nem a meggyőződésükért halni kész emberek vannak a politika színpadán , hanem a könnyű érvényesülést kereső , a versenyszférában a kapcsolataik nélkül elbukó , dolgozni nem akaró sunyi kis szarháziak előrejutási helye a politika . Egy emberre rá van írva kicsoda - micsoda , ez ellen a legjobb stylist sem tudja megmenteni . Ha össze akarnám foglalni mindazt a mocskot , ami a fideszt körülveszi , ellenszenvessé teszi , nos elég , rogán antal sunyi kis képére nézni , ha a fiatalabb generációs fideszt vizsgáljuk . Ha a kezdeti stádiumot - az én korosztályomat - a legjellemzőbb arc , kövér lászló . Abban a szerencsés , vagy szerencsétlen helyzetben vagyok , hogy én testközelből ismertem őket , mikor még csak " srácok " voltak abból a műintézményből , ahová én is jártam ( igaz , más karra ) . Szándékosan nem hozok példát a másik oldalról , mert mindig a döntéshozói oldal az érdekes , hiszen ők vannak helyzetben . 2010 előtt kaptak rendesen.... Ha a kamus lózungokat az én írásomra értetted , akkor itt be is fejezhetjük !
Peter Kiss
Peter Kiss Hónapja
@Szabados Attila Hidat, utat, aszfaltot a Mari néni, meg a Józsi bácsi nem rendel. Ezt az állam, vagy az önkormányzat intézi. El tudsz te képzelni olyat, hogy bárhol is ne ugyanaz a kör nyeri ezeket? Nem csak itt, máshol is ez van. Angliában is csak ott több pénz várja a prolit, és jobb karrier a polgárt, hogy ezzle foglalkozzon. Ennek a megváltoztathatóságában nem hiszek, de abban igen, hogy mindig elő fog állni egy magát harmadik utasnak hazudó szélhámos. Ez vagy a balosokhoz, vagy a Fideszhez lesz bekötve. Láttuk, hogy mennyire lehet más a politika, és hogy párbeszéd zajlik e Magyarországért. Ezek rossz kamus lózungok.
Szabados Attila
Szabados Attila Hónapja
@Peter Kiss ...és vagyok én , aki mindkettő bűneit , hibáit és erényeit - eredményeit látom , elismerem és bírálom . Az önzőségüket a Rákosista felfogásukat sosem fogom elfogadni . Ezért kellene csak az ügyekre fókuszálni a " aki nincs velem az ellenem van " ideológia helyett és az " élni és élni hagyni " elvét érvényesíteni a kegyes közbeszerzési pályázatok elbírálásánál.... Nekem egy Tiborctól , Simicskától , Lölőtől , Gyurcsánytól a bicska kinyílik a zsebemben !
Peter Kiss
Peter Kiss Hónapja
@Szabados Attila Így viszont alig vagy egyáltalán nem értelmezhetők a közéleti események. A hatalomban és a hatalmon kívül is törésvonalak vannak. Ezek a törésvonalak vagyoni, történelmi, regionális, rassz, és ideológiai alapon tördelik részekre a társadalmat. Ezzel nincs mit tenni. Nem fog itt élni 7.5 Milliárd ugyanolyan, ugyanazt gondoló ember. Ha nem, márpedig a világnézetük, az érdekeik, a múltjuk, a szűkös forrásokért való harc megosztja őket. Ezen megosztottség többek között ideológiák mentén tagozódik és ezek bizony oldalak. Egy 444 -es újságíró nyilván csupa csupa hibát fog látni a mostani kormányban és nyeglén átsiklik a másik csapat bűnei fölött. Egy Origo -s ujságíró meg pont fordítva. Ezek bizony az oldalak.
Árpád Kovács
Árpád Kovács Hónapja
Lehet szépíteni a múltat de nem érdemes . Neked köszönhető a fidesz kétharmada , a te lelkeden szárad a most van ! Érdekes hogy az akkori kisz és párttag egy se volt kommunista !
Peter Hever
Peter Hever Hónapja
Zsanett, Solyom, hmmmmm micsoda nevek femjelzik ennek az embernek a palyafutasat. Mar legalabb egyszer a ketharmadhoz segitette az aktualisan kormanyzo partot es nekem az a velemenyem, ha megtehetne mindannyiszor megtenne ezt, csak ne kerüljön a gyöztes oldalra Gyurcsany, vagy valamelyik hozza közeli szemely. Sajnos ez a nev, szemely nagyon becsipödött nala. Solyom tevekenysege, akkori "harcos" kiallasa es a mostani melyen szomoru es egyben arcatlan hallgatasa egy nagyszerü bizonyitek, mennyire hiteles gondolkodo, politikai szereplö (volt es lehetne) Schiffer. De a Zsanett ügyet is kiteheti az ablakba. Annak idejen, vagyis 2006-2007 magassagaban ennek a pernek es a kiindulasaul szolgalo ragalomnak egyetlen egy celja volt. Ez pedig a rendörsegünk es ezzel együtt a belügyi tarca hiteltelenitese, elegedetlenseg szitasa a tarsadalomban. Alig voltunk az öszödi beszed utani zavargasok utan, mar akkor is sok legenda indult az utjara a szemkilövetesekröl, kellett meg valami amivel az altalanos elegedetlenseget, egyaltalan a valtoztatni akaras igenyet tovabb borzoljak. Jo sok penzt igerhettek a penzehes luvnyanak, hogy elvallalta a vadlo szerepet, emlekszem annak idejen meg a Hooligans gitarosa is bement a tv2 studiojaba azt bizonygatni, hogy ö aztan tudja, hogy a Zsanett igazat mond es öt marpedig a rendörök zaklattak. Ja, igen. Zsanika es lanytestvere igen ismert volt zenesz körökben, szivesen mulattak az idöt köztük, ez is jelzi mennyire artatlan viragszal volt ö a törtenetben.
Gyöngyi Kerékgyártó
Gyöngyi Kerékgyártó Hónapja
pont neki kellene visszajönni, kuntze, főplg váltás tüdőkísérletei esetei, fiatalírtás és tudóslopás ellen
Gábor L
Gábor L Hónapja
neki pont nem kellene visszajönni, nem frankó ez az ember
Akos kiss
Akos kiss Hónapja
Ez az ember, bár inkább szimpatikus, a baloldali nomenklatúra sarja, annak örökletes elmebajaval. Kar érte, nem rossz anyag.
Gabor Garam
Gabor Garam Hónapja
Most akkor mi van Marci boy? Szoltak a dob utcabol hogy muszaly csinalnod egy vissza pattano reportot ezzela veglenyel mert jon a valasztas es vagy kell egy bomlaszto vagy ujra begy liba sereghajto a fityess banda reszere. Tisztan ki lehet ellemezni hogy szavzati megosztasra torekszik ez a bukott vegleny. Te meg marci tudjuk hogy be vagy vedve es hat ezert muszaly teljesiteni a tisztujito reportot hogy legyen egyre tobb bizonytalasagba terelt valaszto. Szinte a szajba ragtad a mondatokat a kerdesidel ami amugy is mar le volt irva es megszerkesztve. Eddig jo volt a musorod de kezd genyesen szar lenni. Lassan te is mesz a levesbe ahogy kinezz a helyzet veled.
jon smith
jon smith Hónapja
Muszáj, nem muszály.
Kegyetlen Valóság
Kegyetlen Valóság Hónapja
Ennyi álmodozó embert, mint aki ide írogat. Azt gondoljátok, létezik egy alternatív valóság? Fel kellene ébredni, és meglátni végre a világot magatok körül.
Károly Varga
Károly Varga Hónapja
O V tudna valamit mondani a MAGYAR NÉPNEK................
Károly Varga
Károly Varga Hónapja
Marci belelátsz az erkölcstelen emberek veséjébe ::::::::.....
Szucs Fredi
Szucs Fredi Hónapja
Hát ez ismét egy fantasztikus riport volt. Gratulálok. Amúgy én Schiffert nagyon nagyra tartom.
Ádám Lőrincz
Ádám Lőrincz Hónapja
Bármikor szavaznék rá. Sajnálom, hogy kiszállt a politikából. Sajnálatos, hogy jó ideje én is lesütött szemmel mondom, hogy baloldali értékrendű ember vagyok. Nincs érdek-képviseletünk. Nem vállal fel minket senki.
Magyar Közszolgálati Médiacsatorna
Magyar Közszolgálati Médiacsatorna Hónapja
Valaki ha téved, hibázik a magyar közéletben, nem azt mondja, hogy én mindig is ezt állítottam, hanem beismeri azt? Csak ilyenre lenne érdemes szavazni! Ha a jelenben is képes lenne erre még inkább.
Daddio Kincaid
Daddio Kincaid Hónapja
Nem feltetlen komaltalak korabban, Marci, de megvettel ezekkel a magas szinvonalu interjukkal. Mar varom a kovetkezot, addig pedig behozom a lemaradasom. 💥
Krisztián Kovács
Krisztián Kovács Hónapja
Gyurcsány már fiatalon is gusztustalan volt
Balázs Gere
Balázs Gere Hónapja
Szekeres Imre neve elég sokszor felmerül a vagyonátmentés során. Így már számomra nem meglepő, hogy miért is volt benne az őszödi beszéd kiszivárogtatásában, hiszen pont az volt a miniszterelöke, aki megvetette ezekszerint azt amit anno csináltak a párttársai közül sokan. Botka is rendesen Gyurcsány-fóbiás, akit szintén Szekeres "nevelt ki". Vannak itt érdekességek, nem csoda, hogy a nem nyilvánvaló árulás végülis megbosszulja/ta magát, az mszp lassan mérhetetlenre zsugorodik össze. Mondjuk egykori vezetői vígan ellesznek a vagyonukkal, nekik már mindegy.
TheSclerotium
TheSclerotium Hónapja
Tologattam ezt a videót...aszittem engem nem is érdekel a Schiffer...erre tok jó lett ez is! Partizán = kozszolgalatisag! Köszi! 😉
petrisz
petrisz Hónapja
Schiffer Andrást a politikában én köztársasági elnöknek tudnám elképzelni.
András Bárkányi
András Bárkányi Hónapja
ne esünk azért tulzásokba na!
sikitozeller
sikitozeller Hónapja
Frucsa, hogy kiszben voltatok. En sosem voltam kisztag, hisz nem volt kotelezo, a propagadat se hittem, hogy a nyugat egy o borzalom. Ti csaladi befolyas alatt voltatok s tan ezert lettetek kiszesek. Raadasul 16 evvel idosebb vagyok.
sikitozeller
sikitozeller Hónapja
@bbx xvl Emlekszel a szemelyi hatlapjan ott volt 8 napon tul mar munkakerulesert bevihetett a rendor.
sikitozeller
sikitozeller Hónapja
@bbx xvl En az egeszbol azt latom, politikus szulo politikusnak nevelte kolyket, ezert sok a volt kiszes a partokban. Engem a Filmgyarba csak ugy vettek fel ha cseb tag lettem, maga a parttitkar jott be a szemelyzetire ez ugyben.
cserga63
cserga63 Hónapja
Egy jó példa, a normalitásra való törekvésre.
Gabriella Gerencsér-Szegezdi
Gabriella Gerencsér-Szegezdi Hónapja
Ér,minden adás alatt dicsérni benneteket? :) Marci,szívesen megismerném a csapat többi tagját is,akikkel ilyen színvonalas interjúkat készìtetek számunkra. Az interjú kiváló lett,"it's just one of those things".
György Dechert
György Dechert Hónapja
Tisztelt Schiffer András! Ha ismeri Szabó Dezső politikai nézeteit, elhelyezkedését a politikai palettán, kiszorítottságát a 18-19-es forradalmak után , bizonyára nem lepi meg nagyon, ha a beszélgetés alapján hasonlónak ítélem az Önéhez. Remélem eljut Önhöz a megjegyzésem. (Gombos Gyula: Szabó Dezső . Püski Kiadó N.Y.)
András Arányi
András Arányi Hónapja
György Dechert Persze, hogy ismeri.
Szabolcs Schneider
Szabolcs Schneider Hónapja
Kiváncsi lennék Geszti Péter hogy szerepelne itt. Beszélhetne Vajnával való viszonyáról, a rendszerváltás zenei kúltúrájáról, saját médiamunkásságáról. Amúgy ez a csatorna lett a legkomolyabb, legszinvonalasabb.
blista2
blista2 Hónapja
@Szabolcs Schneider és most ezzel mit állítottál te agyhalott?
Szabolcs Schneider
Szabolcs Schneider Hónapja
@Tesz- Vesz Ha Te mondod, te....
Szabolcs Schneider
Szabolcs Schneider Hónapja
@blista2 Neked indulatkezelési problémáid vannak?
Tesz- Vesz
Tesz- Vesz Hónapja
jaj gesztit elrejteni kell, nem mutogatni, te.
blista2
blista2 Hónapja
És szerinted ki nem szarja le Geszti Pétert meg azt, hogy mi volt a viszonya Vajnával. Nem vetted még észre, hogy létezik egy egész bolygó ezen a szánalmas szaron kívül, ami sokkal több releváns szolgáltat, mint ez a faszság?
Posta Istvan
Posta Istvan Hónapja
Marci, ez talán a legjobb, bravó!
kaktusztea
kaktusztea Hónapja
Ez a folyamatos videócím csere szándékos stratégia Partizán? Először egy semleges cím, aztán egy clickbait ("rüheltem a liberálisokat"), végül egy korrekt leíró ("Rendszerváltás és baloldali mozgalmak '90-es években").
Julianna Lévai
Julianna Lévai Hónapja
hát nem tudom, 83-87 között voltam gimnazista (vagyis idősebb vagyok Schiffer Andrásnál), és eszemben sem volt belépni a kisz-be... semmi baj azzal, ha valaki belépett, de annyira azért nem volt kötelező vagy evidens (leginkább az motiválta a belépőket, hogy a tagság állítólagosan jól jött a továbbtanuláshoz, s így az ellenzéki szülők gyermekei is jellemzően kiszesek lettek)
Julianna Lévai
Julianna Lévai Hónapja
@bbx xvl nem tudom, hogy rajtam kívül volt-e még valaki a gimiben, aki nem lépett be a kiszbe (ráadásul akkoriban azzal, hogy kirúgnak, nem hatottak meg, semmiféle megfelelési kényszerem nem volt az iskola felé) - de nyilván nem ez volt az átlag, ezért is írtam, hogy nincs bajom azzal, hogy mások beléptek - ugyanakkor arra is határozottan emlékszem, milyen ellenszenvesnek találtam már akkor, ha valaki diákként a kiszt, vagy később az egyetemi (ha jól emlékszem, hökös ) pozícióját használta karrierépítésre, adott esetben - 90-es évek eleje - pénzek feletti diszponálásra - ehhez azért már kellett egy bizonyos attitűd, ez nem csak úgy véletlenül történt, és ez az attitűdjük az évtizedek alatt semmit nem változott (például, miközben hangos szidják a kormányt, adott esetben 90 ezer forintért tartanak gyerekeknek 45 perces órát, fideszes pályázat keretében :D)
Mate Nagyszokolyai
Mate Nagyszokolyai Hónapja
Mikor lesz Marcival riport?
druzsba
druzsba Hónapja
..nem tanította meg olvasni senki.
Bloc Note
Bloc Note Hónapja
Kedves Partizan végig hallgattam hétfon a vagatlan verziot. Mondhatom mint egy drogos nem tudtam leallni vele. És azota is jar a fejem. Mit szeretnék még hallani ezetkol a riportalanyoktol. Nos nekem azt jo lenne tudni, hogy ok mit szeretnének tenni az emberekért. Esestleg mit tettek eddig. De foleg mi az ami hajtja ok most. Mi az amit ok fontosnak tartanak. Mit tennének ha hatalmuk lenne valtozasokat kieszkozolni az emberekért és az emberiségért. Mi nekik a legfontosabb és mi jon utana.
druzsba
druzsba Hónapja
Tudom, hogy ez irreleváns, meg a hajadismijen kategória, de hát azok a lengedező szőrök ott..
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
8:15 ez nem szemével nézés.kukorellit nem engedték tanulni ez tény.ne hazudjál.bármilyen szemmel nézve nem volt engedve
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
5:00 de miért kéne a kettő közé?mibe jó a személyeskedő dolog egyáltalán?
teszkótermészetesásványvíz
teszkótermészetesásványvíz Hónapja
30:54 Thatcher temetésén 11 hivatalban lévő külföldi kormányfő volt jelen, szóval ez nem igaz.
András Bárkányi
András Bárkányi Hónapja
OV mégse követi Thatcher gazdaságpolitikáját, aki eladta az összes állami ingatlant és lakást amit csak a piac elbirt. A nyugdijasok ma is abból egészitik ki az ott is alacsony állami nyugdijaikat! Budai Vár hol késel az éjji homályban?
Mysterious Mysterion
Mysterious Mysterion Hónapja
Név szerint?
Csodálatos Pukkandúr
Csodálatos Pukkandúr Hónapja
Hát ez nagyon izgalmas beszélgetés lett!! Ha lazábbra vágod, talán kijön egy harmadik epizód is, Schiffert órákig lehetne hallgatni. Izgatottan várom a folytatást. Köszönöm!
Csodálatos Pukkandúr
Csodálatos Pukkandúr Hónapja
@Gábor L Ezért hallgatnám még tovább :). Hogy ne legyenek az ismerteim hiányosak róla. Neked tíz perc elég, hogy ítéletet mondj - nekem több kell :).
Gábor L
Gábor L Hónapja
@Csodálatos Pukkandúr mert hiányosak az ismereteid róla
Csodálatos Pukkandúr
Csodálatos Pukkandúr Hónapja
@Gábor L Gyaníthatóan neked nem az. Nekem igen :).
Gábor L
Gábor L Hónapja
órákig?! na, neeee... tíz perc alatt lejön, hogy nem frankó ez az ember
Gábor Ventilla
Gábor Ventilla Hónapja
Úgy tűnt, h őszinte visszaemlékezést láttunk. Ez azért érdekes, mert baloldali szemléletű, DE kritikus családi háttér volt Schriffer A. mögött.Jellegzetes anyám beszélgetése egy régi ismerősével, aki hívő járási párttitkár volt. (Tényleg.) Anyám: Ez a szocialista eszme nagyon szép, de EZEKKEL az emberekkel akarják maguk megvalósítani ??? - válasz: Az Isten áldja meg Piroska, lépjenek be a pártba, és akkor magukkal fogjuk megvalósítani... (Anyámék nem léptek be.)
Dániel Süveges
Dániel Süveges Hónapja
Értékes gondolatai vannak ennek a fickónak, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy politikát csinál. De lehet, hogy az én hibám, hogy túlzottan elméleti embernek tartom.
Kalandra Fel
Kalandra Fel Hónapja
Az angolszász neokon, neolib gyermeke, a kriptonáci tolvaj. :-))))))))))))))))
Mariann Böjthy
Mariann Böjthy Hónapja
Nagyon jó volt az interjú.Sok minden beugrott abból az időkből 15-16 éves voltam.Nagyon köszönöm .Nagyon szinvonalas és érdekfeszitő beszélgetés.Várom a folytatást.
SuperM 슈퍼엠 'We DO' MV
3:58
SMTOWN
Megtekintés 4,6 M
Luxus mindörökké (Speedzone S08E28)
1:27:20
speedzone.hu
Megtekintés 151 E
Kicsoda Vlagyimir Putyin?
36:31
Partizán
Megtekintés 263 E
SuperM 슈퍼엠 'We DO' MV
3:58
SMTOWN
Megtekintés 4,6 M
Luxus mindörökké (Speedzone S08E28)
1:27:20
speedzone.hu
Megtekintés 151 E
Rokko - Engedelmet kérek- | Official ZGStudio video |
2:55
ZGSTUDIO Official 1
Megtekintés 285 E
Olivia Rodrigo - deja vu (Official Video)
3:52
OliviaRodrigoVEVO
Megtekintés 26 M
BTS (방탄소년단) 'Film out' Official MV
3:49
🌌Falkon - Violet (Purpp Album)
3:23
King Monroe Sound
Megtekintés 156 E