Aki elkapja a csalókat

  Megtekintés 240,522

Becsületesnepper

16 napja

FIGYELEM!!! A videóban 1.31.18-nál elhangzott Autohaus Kft. nem azonos az Auto-House Kft céggel www.autohouse.hu/. Az Auto-House Kft. egy legálisan működő autókereskedés.

Hushpuppi: hushpuppi
Mompha: mompha
Yahoo boys: hupost.info?search_query=yahoo+boys

Megjegyzés
Gábor Lénárt
Gábor Lénárt 2 órája
De a fiatalembernek az a munkája hogy kiszúrja a svindlit Marika néninek meg az a munkája hogy utaljon. Nem bízzák meg azzal hogy járjon utána a számlaszámnak hanem elé teszik hogy arra a számra csinálja meg az utalást. És ha magánszorgalomból el is kezdene kutakodni akkor egy óra múlva leteremtenék hogy még nem utalta el.
Peter Woller
Peter Woller Napja
Alberthez van esetleg elérhetőség?
benkoo13
benkoo13 Napja
Zseni..
yence hungarian
yence hungarian Napja
Külön örülök a videó címkép montázs pigmentjellegzetes bűnözői hiteles illusztrációnak! Ezt is kifejtve megosztottam több face oldalon is. Köszönet és üdvözlet! 👋
Ferenc Zoltán Nagy
Ferenc Zoltán Nagy 2 napja
Szerintem ez volt az eddigi legjobb videó! Ezzel nem lebecsmérelve a többi!
rVn
rVn 2 napja
Nekem pont ilyen volt hogy ellopták a kártyám és sony store ban vettek cuccokat és a bank húzta vissza a pénzem a sony nem ált velem szóba :D En megtaláltam az elkövető ip címét plusz a hülye a lopott kártyával akart fizetni. Felhívtam a rendőröket hogy pontosan hol az elkövető ebben a percben mert éppen vásárolni próbál és kaptam róla emailt, semmit nem foglalkoztak vele aztán késő le is zárták az ügyet :D
Legjobba Kona
Legjobba Kona 3 napja
Jó látni, hogy értékes jó tartalomnak is van nézettsége a YT -n, nem csak a szemét tartalomnak. : )
Alex Jagodits
Alex Jagodits 3 napja
SZERETNÉM KÉRNI ALBERTET, hogy vegye fel velem a kapcsolatot, mert egy nemzetközi kriptó csaló bandát szeretnénk elkapni, és nem vagyok benne biztos, hogy a rendőrség meg tudja találni őket olyan gyorsan , mint ő !!! Pénz nem számít ! Kérem amint tudsz írj nekem a : jagodits.alex@gmail.com címre !!!! A részleteket megbeszéljük ott !!! Több százezer dolláros csalásról van szó. Kérnék pár száz like-ot is , hogy Albert megkapja ezt a munkát !!!
Arnold Jobbagy
Arnold Jobbagy 3 napja
2:35 pontosan ezt csináltam én is 3 éve egy csalóval....
Tamás Kárpáti
Tamás Kárpáti 4 napja
Zseni a srác, Imádom ahogy meséli, élménydús, tényközlő, köszönjük a videót, maxirespect :)
UFOR4Slardar
UFOR4Slardar 4 napja
csak ezzel a feljelentgetősdivel azért nem érünk el semmit, a Rendőrségünk az, ami nem csinál meg semmit, pláne, hogy az intézkedési költség nem 500, hanem mondjuk 50.000 forint, feljelenthet 1000 ember valakit a lopott 500-asával, de egyetlen kapitányságot sem fogja érdekelni..., aztán az 500 forint pont nem annyi, hogy valaki elmenjen bárhova, mert az ideje még mindig drágább. egyébként meg: túl hosszúnak tartottam a videót, de...úgy lebilincselt, hogy végignéztem! köszönöm, hogy elkészítettétek!
NyOS Gomboc
NyOS Gomboc 4 napja
Aki hasonlo tortenetekre kivancsi, annak ajanlom rodneymullen2 hupos blogjat ( hup.hu/blog/21064 ). Az oldal miatt kicsit technikaibb, de latszik, hogy hogy mukodik egy ilyen nyomozas. Nem az Albert nevet hasznalta az iroja, de a korulmenyek es a tortenet egy resze nagyjabol atfedesben van az itt elhangzottakkal. Egyebkent nagyon tetszett a video, annak ellenere, hogy foleg autos csatorna, ami nem igazan erdekel.
Megmondó Kapitány
Megmondó Kapitány 4 napja
ASUS reklám :D
Viktor Vörös
Viktor Vörös 4 napja
Most jöttem rá, hogy Övé az Ariel Atom! Mik a tapasztalatok?:D
Attila Nagy-Járvás
Attila Nagy-Járvás 4 napja
...annyira jook vagytok Ti! ...talán így kezdődik az "ezeréves-Béke" ami az asztrológia szerint elindult 2020. dec. 21.-én!!! Én csak azt szoktam mondani, hogy alapvető az "etikusság"!!!
Attila Nagy-Járvás
Attila Nagy-Járvás 4 napja
PL.: IP CÍM? MOBILKÖVETŐ? ALV.SZÁM LEKÉRDEZŐ STB.-STB. UI.. "Megint átbasztak az oroszok! -??? -Vizet vettünk benzin helyett -???"
anesz J.
anesz J. 5 napja
Ami nekem lejött, az az, hogy a facebook k.va veszélyes. Így is, hogy a magyar kormány innen onnan embereket tesz kihallgatásra, de itt is az jött le, hogy akinek facebookja van, ott zárul a kör. Az okos telefonnal már csak a habot tesszük fel. Szerintem.
Krisztián Kovács
Krisztián Kovács 5 napja
Korábban már láthattuk a srácot: hupost.info/chat/iHmouqWOpa52o7Q/vide
Negritis
Negritis 5 napja
1:23:00 a tech support scamhez javaslom Jim Browning csatornáját
Voldemort •
Voldemort • 5 napja
Még ilyet. Hatalmas a srác!
THE GOODNICE
THE GOODNICE 5 napja
Fehér anonymus :)
pal koszo
pal koszo 5 napja
Nagyon sok értékes video a előadást tartalmaz a HUpost, de ez a mostani előadás díja a Király kategória. Kopasz igényes videóit régóta figyelemmel kísérem sokat tanulok ezekből. Az hogy Andrást meghívta, bizonyára nyomós okból ehhez viszont a legnagyobb elismerésem. András szaktudása, emberi hozzáállása a cyber bűnözés sikeres felderítései, kiváló nemzetközileg is ismert szakértővé tette. Úgy is fogalmazhatnék, hogy olyan mint egy harkály aki addig kopogtatja a fát amíg az összes férget ki nem rángatja. Gratulálok és sok sikert kívánok ! Ez a mondás akár tevékenysége mottója is lehetne. Végül 2 történetem, hogy mások is még jobban vegyék figyelembe András általi elmondottakat. A net hemzseg a bűnözőktől. Csak 2 példa: mindkettő a Fb reklámokhoz -hoz köthető . A wish-en filléres dolgokat rendeltem bejáratásként. Végül kb 40 ezer ft-os megrendelésig jutottam amelyet kifizettem. Végül kb 70 ezerrel nyúlt le a cég. A banknál azonnal jeleztem, de elutasítottak ahogyan azt András elmesélte. Arról nem beszélve, hogy nem mindíg azt kaptam amit megrendeltem. Hiába reklamáltam, végül fura hálózatot találtam. A másik történet friss ropogós Fb reklám a Fb-on, divatos téma a BitCoin üzletről. Úgy indult hogy híres tv-s személyiség neves celebet interjúvolt, aki elárulta magas életszínvonalának ez irányú BitCoin-os részleteit. Végszó az volt mindenki siessen mert alig van már szabad lehetőség Mo-ról. Hajtott a kíváncsiság miről is lehet szó. Regisztráltam. 5 perc múlva egy fura angol ákcéntussal beszélő pasas jelentkezett. Elmondta csak 100 ezer ft az alsó limit amelyet ha a levelezésben megadott címre küldök, egy hónap múlva a befektetésem a sokszorosára fog növekedni. Na itt megálltam, arhiváltam a leveleket ( bűnjel is lehetne ) Megtaláltam a céget amelyről kiderült, hogy nem javasolt. A jóember egyébként pesti számról hívott. Mindezeket csak azért írtam le, hogy aki e bejegyzésem olvassa és Andrást meghallgatta legyen megerősítve az általa elmondottak felől. Nagyon sok hasonlóan tanulságos videót kérek. Végezetül: Kopasztól kérdezem, hogy volna e lehetőség táv, vagy egyéb oktatásban képezni Becsület hekkereket. Az autókereskedés mellet hasznos kiegészítő lehetne. Sok idősebb ember tapasztalatát is hasznosítani lehetne
Yanee Ken
Yanee Ken 5 napja
Jó volt hallani hogy a csalókat hogy azonosítja be a neten, ahogy hallottam a legfőbb a Facebook. Na de mi ha az illető nincsen fent a facebookon? Én nem vagyok fent, igaz nem is vagyok bűnöző, de azért vigyázok arra hogy ne lehessen megtalálni neten. Ha valaki tényleg olyan nagy ember ebben a szakában akkor kérem írja meg az email címekre a nevem és a várost ahol lakom, na meg hogy mivel foglalkozom.,vagy a legközelebbi hozzátartozók nevét, esetleg a születési évemet. Mindegy melyiket lehet csak egy is de az a legszuperebb ha minél többre tudja a választ.Ha valaki ezt meg tudja csinálni akkor elismerem hogy tényleg tud, meghívó megy sörrre :-)
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"ahogy hallottam a legfőbb a Facebook. Na de mi ha az illető nincsen fent a facebookon?"_ Komolyabb a kérdés, hogy "na de mi", ha az illető helyett más használta a fiókját. Szerencsétlen kolléga most járt így, sajnálom szegényt, 200 eurós csalást toltak rá. Eleve komolytalan az egész, maga az összeg is, meg az se életszerű, hogy a saját IP-címéről, saját fiókjával belépve akarna csalni. Persze biztos tisztázódik majd, de megfizethetetlen, hogy a rendőrségre kell menni, ügyvédet kell keresni, ügyvédhez kell menni, meg hogy gyanusítgatják az embert.
Barbara Petz-Kovács
Barbara Petz-Kovács 6 napja
Magyarország Mitnick-e! ;) Nagyon hasznos , naggyon tanulságos de egy picit hosszú! Esetleg tagolhatnátok jobban egy ilyen beszélgetést, illetve jó lenne, ha esetleg valamilyen oldalakat is megadnátok, hol tudnak segítséget kérni a károsultak! Pl lovescam-re itt van ez: www.cid.army.mil/romancescam.html?fbclid=IwAR0cl6HYMvX8E_1ZiCKwOnBgKJLX4o_iPUOBdd7-Ov3zV4KrUdfCbGMrJi0 online crime: www.consumer.ftc.gov/features/feature-0014-identity-theft www.ic3.gov/ Nem biztos, hogy megtalálják, de legalább be van jelentve!
Barbara Petz-Kovács
Barbara Petz-Kovács 6 napja
Mindenesetre osztottam a videót, remélem, sokan megnézik! ;)
Kristóf S
Kristóf S 6 napja
Hihetetlen, hogy egy majd 2 órás videó, amiben két ember egy helyben ül és beszélget, úgy néztem végig, hogy 5 percnek tűnt. Órákig tudnám hallgatni a srácot! Még kérünk ilyeneket!!
Gergő Zubor
Gergő Zubor 6 napja
Nagyon jó lett. Remélem lesz következő hasonló.
László Enzsöl
László Enzsöl 6 napja
Vannak nagy HUpostr-eknek mondott emberek, akik azt mondják, hogy húsz percnél hosszabb tartalmat nem érdemes készíteni, mert az emberek nem nézik meg. Nos ez másfél órás és lám mennyien nézték meg és mennyi a hozzászólás volt. Ez úton üzenem azoknak hogy ne a szóbeszédre és az ál statisztákra hallgassatok, hanem készítsetek érdekes tartalmat. Ez úton gratulálok a videó készítőinek, hogy érdekes tartalmat készítettek és ennyi időre leszögezett a monitor elé. Ja és nem csak engem. Köszönöm.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"azt mondják, hogy húsz percnél hosszabb tartalmat nem érdemes készíteni, mert az emberek nem nézik meg. Nos ez másfél órás és lám mennyien nézték meg és mennyi a hozzászólás volt."_ Persze, kivétel mindig van, ennél hosszabb videók is vannak, sok. Meg azért a kopasz kereskedő se csinál mindig kétórás videókat.
András Szabó
András Szabó 6 napja
:( ezekre a csalókra csak ennyit tudok kommentálni.
Rnoid
Rnoid 7 napja
tényleg mindenki ennyire ostobán kanos a világban az említett ázsiai példán kívül, hogy egy bögyös csaj bejelöli és már nyomja is az igent?
istvan toth
istvan toth 7 napja
Jó volt. Köszi.
maláj vezérigazgató
maláj vezérigazgató 7 napja
a magyar sündőrök síkhülyék - magyarázhat bárki-bármit ...
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"a magyar sündőrök síkhülyék - magyarázhat bárki-bármit ..."_ Mer' annyi pénzért ki megy rendőrnek? Ugyanaz, mint amikor panaszkodnak, hogy a tanárok milyenek. Persze, ki megy el tanárnak? Akinek egy kicsi esze van, az több pénzért mást művel, családot valamiből el kell tartani. Aztán 1000-ből lehet akad 1, aki tényleg a hivatás miatt lesz tanár (de lehet ő is inkább egy fizetős általános iskolába kerül az állami helyett), a többi 999 meg csak ennyire képes. Aki nagyon panaszkodik, az elmehet tanárnak is, rendőrnek is, aztán lehet jobban csinálni.
Róbert Homoki
Róbert Homoki 7 napja
a pohár vízbe igyon már bele valaki! :)))
Snake Sedrick aka. Son-Tec
Snake Sedrick aka. Son-Tec 7 napja
Medve nélkül nem élet az élet! Sikítás ! :D :D :D
Szabolcs Kapitany
Szabolcs Kapitany 7 napja
Respect a srácnak
Norbert Hidvéghy
Norbert Hidvéghy 7 napja
Én családfakutatással foglalkozok, pl örökösök keresésével, rokonok felkutatásával. A romániai cégem e-mail címére kaptam egy üzenetet angol nyelven egy "spanyol ügyvédtől", hogy valaki, aki Romániában született, meghalt gyermek nélkül, nagy értéket hagyott maga után Spanyolországban és szüksége van egy emberre, aki román állampolgár akit be lehet mutatni örökösként és megörökli ezt a pénzt. És ez a személy lehetnék akár én is, írta az "ügyvéd". Olyan összeg volt, amit átlag magyar ember egy életen át nem keres meg. Nyilvánvaló volt, hogy kamu a sztori. Arra adtak, hogy olyan ügyvéd nevével éljenek vissza, aki tényleg létezik, egy egyszerű google keresés ki is adja a nevét. Visszaírtam nekik, hogy küldjék el az elhunyt személy adatait, hogy utána tudjak nézni és fel is kereshetjük a rokonait. Erre már nem írtak vissza, elég amatőrök voltak, de biztos van aki ezt beveszi és kitudnak tőle csalni pénzt, de, hogy hogyan az nem derült ki számomra.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"Nyilvánvaló volt, hogy kamu a sztori." _Direkt ennyire primitívek ezek a mesék, hogy akinek van egy csepp esze, azt kiszűrjék, ne válaszoljon (vagy maximum írjon egy olyan választ, mint te, amire aztán ők nem válaszolnak). Ezzel rögtön azok maradnak fenn a rostán, akik aránylag könnyen átverhetőek. Ha sok értelmes ember is ráakadna és válaszolna, azokat úgyse sikerül átverni, csak az időt viszik el, hiszen nem mindegy, hogy 500 gagyi kamut is benyelő emberrel vagy 50.000 kicsit értelmesebb emberrel kell levelezgetniük, akik nem hiszik el egyből, kérdezgetnek, gyanakodnak, satöbbi. _"biztos van aki ezt beveszi és kitudnak tőle csalni pénzt, de, hogy hogyan az nem derült ki számomra."_ Hogyan, hogyan. Akármilyen nehézség közbejött az örökséggel kapcsolatban és küldjön iksz eurót, mert pénzbe kerül elintézni. Aztán megint valami közbejön és küldjön 2*iksz eurót, aztán n*iksz eurót, amíg csak be lehet palizni.
Dávid Lengyel
Dávid Lengyel 7 napja
Csak rákeresek. #singlemom 😂
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 7 napja
Ez akkor kellemetlen igazán, ha nem az a valódi elkövető, akinek a Facebook vagy akármilyen fiókját használták. (Akár az is lehetséges, hogy aki a sztoriban szerepelt, mint első eset, ő is inkább kifizette a kért összeget, csak ne minden ismerősének ott figyeljen az üzenet, hogy tolvaj.) Épp most járt így kolléga, hogy beszívott egy zsarolóvírust az otthoni egyik PC-jére, még fizetett is, és az adatait is visszakapta. Aztán pár hónap múlva érkezett másik EU-s országból feljelentés, hogy dolgokat adott el, amiket fizetés után nem küldött el, 200 eurós csalás. Meg BMW kormányt akart kicsalni. Rendőrségen is hiába mondta, hogy nem is hozzá érkezett a pénz, meg BMW-je se volt soha, minek akarna egy kormányt, megmondták neki, hogy harmadik fél részére követte el. Jelenleg ügyvédhez jár. Eleve 200 Euró egy potom összeg, de ha mégis ennyit akarna kicsalni, akkor nem otthonról a saját IP-címéről művelné. Életszerűtlen az egész. (És ha nem feljelentés érkezett volna, csak írkálnának az ismerőseinek, hogy ő tolvaj, akkor ő is kifizetné a 200 Eurót, csak álljanak le a besározásával.) Ő valószínűsíti, hogy a zsarolóvírussal érkezett egyik kártevővel csinálhatták ezeket a dolgokat az ő nevében, mert időpontilag is nagyjából akkor történtek. Ha már ott egy kártevő a számítógépben, akkor nem tudod, mit művel a tudtod nélkül. Bizonyára Albert is sokszor mellé nyúl, ha az alapján indul el, hogy kinek a fiókjával követtek el valamit. Maximum a nagyon primitív embereket találja meg, de aki fél millió dollárt kicsal egy banktól, annak talán van annyi esze, hogy ne a saját fiókjával művelje.
Ferkó Matolcsi
Ferkó Matolcsi 7 napja
Mikor a Nokia elsö érintöképernyös telója megjelent akkor vert át egy "iparos" kb100e.Ft.-tal. Feljelentettem a rendörégen, hümmögtek, felpiszkáltam magam és másnap felhívtam a rendörséget hogy Thaiföldön ebben a szállodában lakik a fickó abból a többszáz átvert ember pénzéböl. Törvényes kereteken belül kerestem meg a fürjecskét. A balf@sz vissza is tért az országba és várták a határon.. A szervek mondták neki hogy ejnye bejnye....pénzem visszakaptam és "szinte" büszke voltam magamra. :)
András Szabó
András Szabó 7 napja
Engem egy jó ismerősöm ismerőse vert át autóvételnél, de milliós nagyságrendben. Volt autó, csak 30%-kal drágábban, mint a reális ár, és sikerült elhitetnie velem, hogy ez reális.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 2 órája
@Csaba Ispán _"Nem győztél meg, én sem téged, bár nem is volt igazából cél."_ Nem baj, nem kell mindenkinek mindenben egyetértenie. _"Leírtam a véleményem, amit továbbra is tartok, példákkal. Részemről ennyi. "_ Én is leírtam a véleményemet, nem kell hozzá egészen más dolgokról szóló példa sem: *Konkrétan arról van szó, hogy valakit becsaptak, hogy az eladó autó reális piaci ára 30%-kal több. Ez csalás.*
Csaba Ispán
Csaba Ispán 2 órája
@Gábor Lukácsik Nem győztél meg, én sem téged, bár nem is volt igazából cél. :) Leírtam a véleményem, amit továbbra is tartok, példákkal. Részemről ennyi. További szép napot!
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 2 órája
@Csaba Ispán _"Nem átverés. Na még egyszer. Az ár szabad, nem tilos annyit kérni bármiért, amennyit az eladó akar, az nem egy fix dolog,"_ Tévedés. Irreálisan magas ár esetén van is rá lehetőség, hogy az üzletet meg nem történtté tegyék. _"A c. nepper és AAA autó rossz példa, mert műszakilag voltak problémák utólag."_ Nem mindegyik autóval voltak műszaki problémák az AAA autónál sem. Amit működőképesen adott le a gazdája, azt nem rontották el direkt, de azokat is jóval a piaci ár fölött adták el. A műszaki problémákat is aláíratták a vevőkkel, ezen a téren nem volt rajtuk fogás. Némelyik esetüknél *a bíróság azt hozta ki, hogy a kocsi műszaki állapotához képest túl magas volt egy olyan ár, amiből használható autót is lehetett volna venni.* _"Nem azt mondta az eladó, hogy ez ennyi és MUSZÁJ megvenni ennyiért. Ha a vevőnek megéri és nem nézett utána, akkor az annyi. Nem az eladó kötelessége a vevőt tájékoztatni a kínált portéka valós áráról."_ De valótlan árat sem mondhat. Ha hazudik, az átverés. Az eredeti szövegben így szerepelt: "30%-kal drágábban, mint a reális ár, és sikerült elhitetnie velem, hogy ez reális." Becsapta a vevőt, azt mondta, hogy ez a reális ár. _"Persze saját magát verte át a vevő, amikor nem nézett utána az áraknak..."_ hanem elhitte, amit az eladó hazudott az árról. _"A kenyér, üdítő jó példák voltak, a termék összetettsége mellékes."_ A termék összetettségét azért mondtam, mert említetted, hogy "nem zsákbamacska". Egy üdítőn ha látod a lejárati dátumot, akkor tudod, hogy több, mint valószínű, hogy jó. Egy autónál nem tudod eldönteni ekkora valószínűséggel, mint az üdítőnél, hogy jó-e. Még ha átvizsgáltatod, akkor is lehetnek vele észre nem vett műszaki problémák. De ez megint más téma, sok felé elkanyarodtunk az eredeti felvetéstől: *ha becsaplak, és valamit drágábbnak hazudok, az csalás.* _"A termék az termék, az ár az ár. Akkor viszont a te olvasatodban ezek is átverések, mert átlag ár fölött vannak, így minden ilyen üzletben átverés van, föl kell jelenteni... "_ *Nem ezt mondtam. Nem azt mondtam, hogy pusztán az ár miatt csalás a csalás. Értelemszerűen egy drága üzletben, ha megkérdezed, hogy máshol olcsóbb-e az üdítő, akkor megmondják, hogy igen, kapható olcsóbban is máshol.* Ha azt mondják, hogy nem, ennél olcsóbban nem kapsz, akkor csalás. (Persze nem életszerű, a napi fogyasztási cikkek árával mindenki tisztában van, nem kérdezi, mert tudja, hogy a teszkóban olcsóbb a fanta. Ezért is rosszak ezek a példák, mert másról szólnak.) Ugyanígy rossz hasonlat, amikor idekevered a művészetet, festményt, akármit. *Konkrétan arról van szó, hogy valakit becsaptak, hogy az eladó autó reális piaci ára 30%-kal több. Ez csalás.*
Csaba Ispán
Csaba Ispán 3 órája
@Gábor Lukácsik Nem átverés. Na még egyszer. Az ár szabad, nem tilos annyit kérni bármiért, amennyit az eladó akar, az nem egy fix dolog, mint az, hogy azt mondom, hogy jó a vízpumpa, közben meg nem. Ha nem volt műszakilag, tartalmilag eltérés, meglepetés, akkor nem átverés. Idézet egy árképzési oktatóanyagból: "Szabad ár: A vállalkozó (esetünkben az eladó) saját elhatározásából üzleti érdekeivel összhangban határozza meg az árat. A hétköznapi ember úgy fogalmaz, annyiért adja, amennyiért akarja." A c. nepper és AAA autó rossz példa, mert műszakilag voltak problémák utólag. Itt ilyenről nem esett szó. A kenyér, üdítő jó példák voltak, a termék összetettsége mellékes. A termék az termék, az ár az ár. Akkor viszont a te olvasatodban ezek is átverések, mert átlag ár fölött vannak, így minden ilyen üzletben átverés van, föl kell jelenteni... Nem törvényellenes, nem átverés eladni az e-bay-en milliókért egy képet, amit egy macska mászkált össze festékes lábbal. Pedig tudjuk, tudhatjuk, tudhatnánk, hogy mennyit ér. Ha egy házat áron felül árul valaki és a vevőnek ez megéri, megveszi, vagy simán nem nézett utána, mennyit ér, miért lenne átverés? Nem azt mondta az eladó, hogy ez ennyi és MUSZÁJ megvenni ennyiért. Ha a vevőnek megéri és nem nézett utána, akkor az annyi. Nem az eladó kötelessége a vevőt tájékoztatni a kínált portéka valós áráról. Létezik olyan fogalom, hogy tudatos vásárló. Ennél egyszerűbben nem tudom körülírni a dolgot. Le is írtad majdnem helyesen a lényeget, csak kis helyesbítés. Az eredeti: "Persze saját magát verette át a vevő, amikor nem nézett utána az áraknak...", A javított: Persze saját magát verte át a vevő, amikor nem nézett utána az áraknak...
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 4 órája
@Csaba Ispán _"Végül is, egy akármi pont annyit ér, amennyit adnak érte."_ Mindennek van egy piaci ára. (Ami a kereslet-kínálat alapján alakult ki, hogy a vásárlók mennyit hajlandóak fizetni érte.) _"Az átverés az lett volna, ha nem azt a felszereltséget, típust, állapotot adja, mint amiben megegyeztetek, de az ár az szabad, ott a te saját döntésed és utánajárásod alapján dől el, hogy adsz-e érte annyit, amennyit kér. Megvehetem ugyanazt a kenyeret, vagy üdítőt valamelyik nagy üzletláncnál normál áron, vagy valami puccos csemege üzletben, vagy benzinkúton duplaáron is."_ Más dolog egy kenyér, vagy egy üdítő, amiért hajlandó vagy picivel többet fizetni (és máris másfél-dupla árnál vagy), ha épp nincs kedved messzebb menni, meg más dolog egy autó vagy ingatlan, ahol milliókat jelent akár 10-20% is. Az átverés, ha én egy reálisan 5 milliót érő járművet (vagy akármit) eladok neked 7 millióért, mert azt mondom, hogy ez egy jó vétel, egy ilyet 8 alatt nem kapsz meg, nyersz rajta 1 milliót. A valóságban meg egy nagyon rossz vétel, buktál rajta 2 milliót. Hogyne volna átverés. (Persze saját magát verette át a vevő, amikor nem nézett utána az áraknak és hitt az eladó hazugságának, de akkor is átverés. Ha az eladó nem hazudna és azt mondaná, hogy nézd, ez reálisan ér 5-öt, akkor sose adna a vevő érte 7-et. Sőt, azt kérdezné, hogy 4.8-ért elviheti-e.) _"A termék nem zsákbamacska, az meg már a vevő döntése és felelőssége, hogy ad-e érte annyit."_ Azért egy gépkocsi nem egy 1 bites dolog, hogy vagy jó vagy nem jó, hanem ennél sokkal összetettebb. Ennyi erőből a c.gány nepper meg az AAA autó se vert át senkit: a termék nem zsákbamacska volt, az ár meg akármennyi lehet, aztán a vevő döntése és felelősége volt, hogy kifizette. Ha még mindig úgy érzed, hogy nem átverés egy autót sokkal drágábban eladni a piaci árnál, akkor gyere hozzám, vannak eladó autóim, nem foglak átverni, hiszen nem is létezik átverés: az autók nem zsákbamacskák, az ár bármennyi lehet, a te döntésed és felelősséged, hogy kifizeted-e :-D
Zsolt Budai
Zsolt Budai 7 napja
Másfél óra. Elrepült az idő. Mindenkinek meg kellene nézni!!
Spycontroll
Spycontroll 7 napja
38:15-nél "az kell mint pápának a Viagra" :-))))))
Spycontroll
Spycontroll 7 napja
Ha PayPal fizetés volt akkor felesleges volt sok energiát belerakni, mivel ha a PayPal-nál jelenti az ember hogy nem az jött amit rendelt az ember akkor vissza szedik a csalótól a pénzt.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"ha a PayPal-nál jelenti az ember hogy nem az jött amit rendelt az ember akkor vissza szedik a csalótól a pénzt."_ Szerintem az csak webes boltoknál van, ha most tőled veszek valamit és paypal-lal fizetek, akkor a paypal nem is tudja, hogy bármilyen terméket kellett volna küldened számomra. Egyik nap ki is próbáltam, küldtem el pénzt egy címre, aztán megnéztem, hog mit lehet jelenteni. 3 lehetőség közül lehetett választani, 1) téves összeg, 2) kauciót nem kaptam vissza, 3) többször vonták le ugyanazt a vásárlást. Olyan lehetőség nem volt, hogy a terméket nem kaptam meg.
Forex Klub - Tőzsde, CFD, Forex kereskedés
Forex Klub - Tőzsde, CFD, Forex kereskedés 7 napja
Tudnék mesélni én is olyan magyar pénzügyi csalásokról, ahol akár milliárdokat húztak le "okosan" hiszékeny kisbefektetőkről. hupost.info/chat/empiwpqcYtJlg5s/vide
filmtabletta
filmtabletta 7 napja
14:20 Ó ez a csajos átverés nekem is megvolt! Elméletileg tengerészgyalogos csajszi megunta az életét, és külföldre akar menni. Fogtam az instagramos képet, amit küldött, kértem még egy párat, kifotóztam, felvittem a gépre és a google képkeresőbe beillesztve meg is találtam az original Instagram profilt, ahonnan lopták. Kifotóztam a beszélgetést, és elküldtem a fotók valódi tulajdonosának, hogy tegye meg a szükséges lépéseket. (majd elégedetten hátradőltem)
Csaba Ispán
Csaba Ispán 4 órája
@filmtabletta A kamuprofilt, a kamuprofil kamuprofiljával lehet megnézni, hogy a kamuprofil kamuprofiljának kamuprofilja... Szép új világ ez, a kőkorban meg még könyveket olvastunk, fociztunk meg bicajoztunk. Mekkora ósdi, elmaradott dolgok voltak azok...
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
@filmtabletta _"A kamu profil eltűnt egy napra rá."_ És ezen kívül mi történt? Semmi, ugyanott folytatta tovább másik profilokkal, ez neki benne van a pakliban, hogy törölgetik a kamu profiljait. Gondolom, nem ez volt az egyetlen instagram fiókja, a többi 128 meg működött tovább. Meg folyamatosan cserélgette mindet, amikor törölgették. A legegyszerűbb meggyőződni, hogy valódi-e a profil, ha kérsz egy olyan képet, ami nem jellemző, ezért kicsi a valószínűsége, hogy talál az illetőről éppen olyat. Pl. mutasson valamit a kezével. Kicsi az esélye, hogy éppen olyan képet tud lelopni, amin mittudomén, mondjuk éppen a bal füle mellett 3-at mutat jobb kézzel. (Persze nekikezdhet fotoshop-olni vagy gimp-elni, ha ért hozzá, de valószínű inkább hagyja a fenébe és keres olyat, aki nem kér mókolós fotókat).
filmtabletta
filmtabletta Napja
@Gábor Lukácsik A kamu profil eltűnt egy napra rá. (Igen te kis akadékoskodó, megnéztem egy kamuprofilommal a csaló kamuprofilt, azzal sem találtam, szóval valóban törlésre került, nem engem tiltott.)
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"és elküldtem a fotók valódi tulajdonosának, hogy tegye meg a szükséges lépéseket. (majd elégedetten hátradőltem)"_ És ő mit tett? Gondolom semmit ...
Zoltán Csondi
Zoltán Csondi 7 napja
Ez bitang jó riport volt.Értelmesen magyarázta el a dolgokat.Köszönöm szépen :)
Miki Gedő
Miki Gedő 8 napja
"..Pózol a jobbágy a lopott pénzzel.. " XD XD
Andrea Kovacs
Andrea Kovacs 8 napja
Lehetne az interjúalanyról többet tudni, mint “Albert a digitális nyomozó”? :)
Attila Kalmar
Attila Kalmar 8 napja
Brutàlis!
Gábor Péter Nagy
Gábor Péter Nagy 8 napja
3:05 Különben nem kapom vissza a pénzt? Egyszerűbb lett volna a paypal-nak írni, hogy nem kapta meg a megrendelt cuccot, és visszakapta volna a zsetont mindenféle nyomozás nélkül. De mondjuk az tény, hogy így nem csak a pénzt kapta vissza, hanem még egy kicsit bosszút is állt.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 5 napja
@Gábor Péter Nagy _"Ha bármilyen weboldalról vásárolsz és paypallal fizetsz, akkor a paypal buyer protection véd."_ Bizonyára webshopoknál. Most küldtem egy összeget ismerősnek paypal-on, és kipróbáltam a linkelt bejelentést, de nincs olyan pont, hogy nem kaptam meg a terméket, ez a 3 lehetőség van: - helytelen tranzakciós összeg - nem kaptam meg az ígért visszatérítést (ez a leírás szerint számlázás lejártakor használható, ha nem kaptad vissza a kauciót) - egynél többször terheltek meg ugyanazért az egy vásárlásért. Ha veszel valami egy facebook csoportban, vagy Gipsz Jakab weboldaláról, akkor nem is tudja a paypal, hogy bármilyen terméknek kellene gazdát cserélnie.
Gábor Péter Nagy
Gábor Péter Nagy 6 napja
@Gábor Lukácsik Ha bármilyen weboldalról vásárolsz és paypallal fizetsz, akkor a paypal buyer protection véd. www.paypal.com/uk/smarthelp/article/what-is-paypal-buyer-protection-and-how-am-i-covered-faq645 When buyers pay with PayPal on any website, PayPal Buyer Protection covers them in case there is a problem. If an item doesn’t arrive or is significantly not as described, we will help buyers get a full refund. Note: Some purchases such as vehicles in the Motors category, industrial machinery used in manufacturing and Real Estate aren't eligible for PayPal Buyer Protection.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 7 napja
_"Egyszerűbb lett volna a paypal-nak írni, hogy nem kapta meg a megrendelt cuccot"_ Gondolom nem olyan helyről vette, ahol a paypal visszatérít. Ebben az is benne van, hogy mindent megvehetsz megbízható helyről is, csak ha valahol olcsóbb picit, akkor az emberek rácsapnak, mint légy a sz.rra. Utána meg megy a panaszkodás. Ugyanez van használt autóval is. Megveheted nagy használt kereskedőnél is, ahol nem akarnak átverni, ha baj van, akkor állják, amit állniuk kell. Meg megveheted a bizalmatlan kinézetű kereskedőtől a murvás telephelyen. Vagy mondjuk a teszkó parkolóban egy ismeretlentől a használt német prémiumot.
Mónika Köcse
Mónika Köcse 8 napja
Beszippantott a videó, remelem lesz ehhez hasonló. Kíváncsi voltam, hogy melyik csalások jöhettek velem szemben. 1 hónapja a Covid os autovasarlas... nem beszélgettünk sokáig az illetővel... szerencsére.
Gabor Botschner
Gabor Botschner 8 napja
A lové kifjezéstől mindig kizökkentett a figyelmemből pedig nagyon élvezetes videó !
György Oroszi
György Oroszi 8 napja
Egy ilyet én is lebuktattam, csak elkovettem azt a hibát hogy nem jelentettem... ubisali.blog.hu/2011/10/05/nigeriai_csalok_ismet_de_en_nem_nyeltem_be_mint_dr_csisztu
Lindner Csaba
Lindner Csaba 8 napja
Ez nagyon ott volt!
Zey Yarlan
Zey Yarlan 8 napja
Hány embert tehetett tönkre ez a "becsületes hekker", akik nem mint egyedi személyiséggel (érzelmekkel, gondolatokkal, jellemvonásokkal, stb.) rendelkező emberi lények jelentek meg előtte, hanem mint "csalók"? A törvények, erkölcsi normák nem egyenlőek az igazsággal. Lényegüknél fogva nem is lehetnek azok, hiszen nem többek elnagyolt és merev sablonoknál, amelyek mechanisztikus követése alkalmatlan a különféle élethelyzetek pszichológiai - társadalomfilozófiai tudatosságon alapuló megítélésére. Aki a második világháború idején hamis iratokkal látott el zsidókat, az "csaló" volt? A törvények alapján annak kellene minősítenünk, hiszen "okiratot hamisított". Honnan tudjuk, hogy egyik-másik ilyen "internetes csaló" kicsoda valójában, milyen élethelyzetben van, s pontosan milyen szándékok húzódtak meg a cselekedete mögött? Egy egy cselekedetet mindig a morális töltését meghatározó emberi - társadalmi összefüggések alapján kell felmérnünk, nem pedig az erkölcsi normák és a törvények alapján, amelyek barbárok. A legvisszataszítóbb talán az a történet volt, amikor egy gyermekeit szerető afrikai férfi és a családja életét zúzta szét kizárólag azért, mert a rendőrség visszautasítása miatt sértve érezte magát. (A pénz akkor is visszatérült volna, ha nem juttatja ezt az embert börtönbe.) A "becsületes hekker" talán ártatlan volt ebben a történetben? A törvény és ezzel a törvényeket képviselő tömeg és intézmények oldalán állt, vagyis az erősebb oldalon. De ez például itt ugyanolyan aljasság volt tőle, mint amit ő feltételezett az áldozatáról.
Attila Kiss
Attila Kiss 8 napja
Hatalmas RESPECT tényleg!
B. Jozsef
B. Jozsef 8 napja
Sziasztok! És hova menjen az ember segítségért? Mert ugye a rendőrség elhajt egy pillanat alatt, végig sem hallgat.. Keresem, kutatom, hogy hova fordulhatnék, de megoldást sehol nem találok:( Pedig szükségem lenne segítségre
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"Mert ugye a rendőrség elhajt egy pillanat alatt, végig sem hallgat.. "_ Dehogy küld el, ha teszel egy feljelentést csalásról, akkor nem küldhetnek el. Olyan szinten nem küldenek el, hogy egyszer behívtak tanúskodni egy 1 évvel azelőtti kb. 1000 ft-os vaterás vásárlás miatt, és jegyzőkönyvbe kellett mondanom, hogy megkaptam-e. Kijöttek lakcímre és a kiskapuban mondták el az esetet, és nem lehetett helyben jegyzőkönyvezni, 1000 ft miatt be kellett fáradnom, és 1 órán át jegyzőköyveztek, gyök kettővel. Mert az eladót valaki feljelentette, hogy nem kapta meg az utalás után a terméket (ráadásul 99,xx%-os eladó volt, látszott, hogy nem csaló, gondolom a vevő sajnálta a +200 forintot a tértivevényre és sima küldeményként elveszett a postán), és elkezdtek mindenkit megkeresni, aki utalt az eladó számlájára, hátha találnak még károsultakat és az összeg hátha átlépi a szabálysértési határt.
999slawter
999slawter 8 napja
Egyik alap dolog, amit Paypallal megtehetsz: sose küld friends and family küldéssel, mert akkor nincs buyer protection. Igen, triviális dolog, mégis sokan buknak ezen, köztük egyik haverom is, aki így utalt 300 EUR-t egy ps4 pro-ért pár éve, és baszhatta, mert nincs mit tenni, még ha feljelentést is teszel (ráadásul ez Németországban történt).
Péter Simon
Péter Simon 8 napja
Miért nem tiltod le a reklámokat, ha ennyire félsz, hogy megvezetnek velük?
Alexander Kovacs
Alexander Kovacs 9 napja
Ez nagyon jó volt
nagyzoltangabor
nagyzoltangabor 9 napja
Nagyon jó a videó. Bár némelyik bank megérdemli itthon, hogy lehúzzák.
TOMZ
TOMZ 9 napja
31:58 - Saját tapasztalat, helyet nem mondok, nincs értelme. Édesanyám nem volt annyira otthon az IT-ban,interneten, és még mellé hiszékeny is(volt addig). Adott egy kamu webshop, ahol x összegért karkötőt(természetesen nagy márkának fasza hamisítványa) tudsz venni. Természetesen kártyával. Elég fasza pénzösszeget lekaptak az állítólagos 10 EUR helyett. Erről akkor értesült, amikor meló közben jött neki 3 SMS, üzenetenként 50 EUR levonásról. Ezt meglátva nyílván tiltotta a kártyát stb. Én szoftverfejlesztéssel foglalkozom, dolgoztam már payment rendszeren, ismerem az ilyennemű rendszereket. Egyértelmű volt, hogy bemegyünk a helyi rendőrörsre, ahol egy ismerős nyomozó foglalkozott az ügyünkkel. Szépen felvette a szokásos jegyzőkönyvet stb.. Aztán jött a kérdés, hogy akkor most végül is ez hogy történhetett. Konkrétan nekem kellett ezt az egész rendszert elmagyarázni, hogy mégis hogy történhet az, hogy egy fake weboldalon ilyen dolgokat lehet csinálni, mindezt úgy, hogy az "áldozat" lehet nem is veszi észre a dolgot. Szinte fogalma sem volt arról, hogy mégis hogy történhet meg ilyen, arról meg aztán végképp semmi, hogy mit kezdjenek ez ellen. Természetes, hogy ez nem csak az "ő" hibája, de 2021-ben ez egy olyan probléma, amivel foglalkozni kell. Osztom a szakértői véleményt, hogy a meglévő nyomozói állomány tudásbővítésére lenne szükség, valamint minnél komolyabb kibervédelmi diviziót létrehozni.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 6 napja
@maláj vezérigazgató _"továbbképzésekre járni_" Hülyeség. A talpas rendőrnek nem kell szakértenie. Főképp minden témában, amivel beeshetenek az emberek? Ha nem IT-s csalással ment volna TOMZ, hanem autós átveréssel, akkor meg azt kérdezte volna, hogy miért nem közlekedésmérnökök fogadták az őrsön. Nem Hermann Ottó volna az utolsó magyar polihisztor, hanem minden rendőr. És szükség sincs rá, a kis rendőr felveszi a jegyzőkönyvet, hogy mi történt: jelen példában internetes vásárlással való csalás, aztán majd ha szükség lesz rá, akkor egy szakértő megszakérti, hogy vajon mi történhetett és hogyan.
maláj vezérigazgató
maláj vezérigazgató 6 napja
könnyebb a kocsiban ülni a trafi mögött és a kollégát cumizni mint továbbképzésekre járni ugye kedves magyarnak csúfolt sündőrök ???
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 7 napja
_"Osztom a szakértői véleményt, hogy a meglévő nyomozói állomány tudásbővítésére lenne szükség"_ Arra ott vannak a szakértők, hogy adott témához értsenek. A nyomozók nem érthetnek minden témához egy személyben, ott elég annyit rögzíteni, hogy internetes csalással több pénzt húztak le, mint amit előre jeleztek.
Peter Andrasi
Peter Andrasi 9 napja
Tesom, te hogy lehetsz meg eletben?
Moho Gorilla
Moho Gorilla 9 napja
A hálózat csapdájában...valós események alapján. :D Nagyon állat "műsor"! Köszönöm, hogy ilyennel is foglalkozol!
Bitcoin Bázis
Bitcoin Bázis 9 napja
Wow, szuper jó! Gratulálunk! Alberttal fel lehet venni a kapcsolatot valahol? Kriptò tele van scammerekkel. Néhány tippet nálunk is megoszthatna :)
zoltán nagy
zoltán nagy 9 napja
A nagy magyar banknak részemről egy riszpekt mert nekem egy 120 ezres csalást simán visszautaltak,semmi teketória vagy nyomozgatás
zoltán nagy
zoltán nagy Napja
@Gábor Lukácsik nekem egy dolog jött le eddig az életben az igazságról és a hazugságról mégpedig a hitelesség,ezt az ember valahogy megérzi,hogy mi az életszerű történet vagy mi a kajli,egy olyan munkahelyen ahol a becsület nagyon erősen kell hogy jelen legyen mindig muszáj fedhetetlennek lenni és annak is látszani (a levésen van a hangsúly) ahol felmerül a kétely ott minimum valami nem frankó,valszeg piti dolog de mindig a pici dologból indul ki a nagy.Egy kőműves könnyedén elvihet egy fél zsák cementet senki nem ítéli el de pl egy pénzügyi munka az más
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
@zoltán nagy _"Az én esetemben egy francia mobilbolt és egy külföldi(nem magyar) vevő léte eléggé megalapozhatja az ártatlanságomat"_ Hát elvileg igen. Gyakorlatban meg egyik kollégga épp ezzel küzd, már van ügyvédje. 200 eurós csalást követtek el a nevében eladott, de az utalás után másik EU-s országba el nem küldött áruval. Hiába mondta a rendőrségen, ahol gyanusítottként kihallgatták, hogy a pénz nem is hozzá érkezett, senkit nem hatott meg.
zoltán nagy
zoltán nagy Napja
@Gábor Lukácsik igazad van ,de a jogban talán alkalmazzák a vélelmezhető szócskát ha igaz .Az én esetemben egy francia mobilbolt és egy külföldi(nem magyar) vevő léte eléggé megalapozhatja az ártatlanságomat és azért volt még pár próbálkozása az ürgének de a kiber védelmi rendszer nem engedte az utalást,mégsem szokott az ember naponta 3 ifont venni nem?
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
@zoltán nagy _"nem volt nagyon mit magyarázkodni ,külföldi netboltban vettek valszeg ifont a számlámra"_ Oké, de ha nagyon kukcoskodni akarnának, akkor ezt se tudod bizonyítani, hogy nem te vásároltál (attól még, hogy nem a te címedre küldtetted, hanem egy hamradik félnek, vehetted te). Vagy hogy nem te adtad oda a kártyaadataidat egy ismerősödnek.
zoltán nagy
zoltán nagy Napja
@Gábor Lukácsik igen van különbség lehúzás és csalás között,engem egyébként a klasszikus eset ért meg nem volt nagyon mit magyarázkodni ,külföldi netboltban vettek valszeg ifont a számlámra,hallottam olyant is hogy a bankoknak erre külön biztosítása van igy semmiképpen nem éri kár őket,viszont abban is van ráció hogy az ö bankjuk által biztosított számláról nyúlnak le embereket ergo rájuk bízott pénzt lopnak bűnöző elemek,igy azért érthető ha kár-térítenek,viszont ha a gyerek vesz egy videojáték szkint azt igenis le kell nyelni a szülőnek,végöl is az az ö saruk
zoltán banfalvi
zoltán banfalvi 9 napja
Nagy nagy gratuláció a riportalanynak. Ledöbbentem. Tátott szájjal halgattam mik vannak. Hasonlóképp jártam én is kisebb összeget loptak tőlem régebben vendéglátó egységben. Feljelentést tettem, megmondtam az autó rendszámát, kiderítettem az egyik tettes nevét, címét, a lopásról készült biztonsági kamerafelvételt mellékeltem a feljelentéshez. Eredménytelenül tettem mindezt. Érdekes. Ezt a videót sok sok ismerősömnek ajánlom megnézni. Nagyon sokat tanultam belőle. Köszönet.
zoltán banfalvi
zoltán banfalvi 22 órája
@Gábor Lukácsik 8-9000ft érték volt.Igen,a szabálysértési érték alatt. 2 órámba került nekem is.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"Hasonlóképp jártam én is kisebb összeget loptak tőlem régebben vendéglátó egységben. Feljelentést tettem, megmondtam az autó rendszámát, kiderítettem az egyik tettes nevét, címét, a lopásról készült biztonsági kamerafelvételt mellékeltem a feljelentéshez. Eredménytelenül tettem mindezt."_ Mennyire kis összeg volt? Még a szabálysértési határ alatt? Nekem néhány éve be kellett mennem jegyzőkönyvbe tanúvallomást tenni egy 1000 ft-os vaterás vásárlás miatt. És ragasztkodtak hozzá, hogy de menjek be, mert jegyzőkönyvet csak az őrsön tudnak felvenni, és bementem, egy órám ráment, hogy jegyzőkönyvbe vették, hogy nem emlékszem, mit vásároltam körülbelül 1 éve a vaterán az adott nevű eladótól 1000 ft-ért, de megkaptam, mert minden vaterás vásárlást megkaptam. Emlékeznék, ha átvágtak volna.
Attila bézi
Attila bézi 9 napja
Kicsit nagyonsokat tud a srác!!!
Ferenc Zékány
Ferenc Zékány 9 napja
Sziasztok jo videó lett köszi. Az ukrán sztori nagyon nagy, de amit a srác mond ennek kapcsán hogy milyen jó hogy ukrajnában az emberek bejelentést tesznek és nem bujdisnak othol szégyenükben az nem biztos hogy teljes mértékben megálja a helyét. Ott inkább arról van szó hogy átvágtak olyan embereket az autós szélhámosok akiknek nem csak pénzük hanem kapcsolataik is voltak és már nem volt mit tenni a rendőröknek muszály volt valamit felmutatni. Erre szaladnak amerikai segitségért nem csalódtam Ukrajnában , (pénz kell utakra kérünk eutól, pénz kell covid védekezésre kérünk eutòl, meg kell találni pár szélhámost irány amerika. Aztàn a pénz eltűnik a szélhámos bizniszt meg fojtatják ők de már sajátzsebbe😂) persze lehet hogy nincs igazam. Üdv Kárpátaljáról
Steven Huffnagel
Steven Huffnagel 9 napja
Digitális tolvajkergető. :) Magyarország nem jogállam, ilyen emberekre itt nincs szükség... (Aki nem ismerné a Tolvajkergetők történetét: az lett a „vesztük", hogy néhány fejes rendőrkáder bepöccent, hogy sikeresebb statisztikát mutattak föl, mint a rendőrség. Pl. Debrecenben gyakorlatilag megszűnt a működésük alatt a biciklilopás. Budapesten szintén visszaesett az elkövetések száma, ugyanis ezek a bűncselekmények jellemzően néhány visszaeső tolvaj(bandá)hoz és orgazdához voltak köthetőek.) Amit említ a videóban: nem csak azért nem jelenti senki a dolgokat, mert jelen esetben égő palinak lenni, meg a rendőrség és főként a bíróság amúgy is digitális analfabéta és nem menne utána az ügynek (vicc, amikor egy bíró azt se tudta, mi az az IP-cím). Hanem Magyarisztánban azzal is megszívatták a csóró parasztot, hogy a lopási értékhatárt fölemelték félmillióra. Azalatt csak egyszerű szabálysértés, magyarán a tolvaj röhög a markába. Az egyszeri ember értelmezni se tudja a politikai forintmilliárdokat meg banki eurómilliókat, de az nagyon is kézzelfogható, amikor pl. a biciklijét ellopják, szerszámosbódéját feltörik, haszonállatait ellopják, és a rendőrség nem is foglalkozik vele. Persze trafipaxozni bárhol-bármikor tud.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 6 napja
@maláj vezérigazgató _"M1-en szocializálódtál vajh ???"_ Nem nézek tévét. Láttam jó pár epizódjukat, aztán egyrész nagyon úgy tűnt, hogy teljesen megalapozatlanul vetődnek mindenre, sokszor árnyékra csak (valami csóka munkahelyére akartak bemenni, mert úgy hallották valakitől, vagy azt találták ki, hogy ott valami kádban van az ellopott kerékpárjuk, és a kádból nem jön ki a jeladójuk jele). Másrészt amit műveltek párszor, az már simán garázdaság volt. Volt olyan rész, amelyikben valami szakadt autót borogattak, mert valakitől azt hallották, hogy tolvajé. Aztán fel is törték, kifeszítették az ajtaját, találtak benne csekkeket, meg lakcímet valami levélen vagy iraton, elmetek a lakcímre, de ott csak valami idős mama jött ki az ajtóhoz, aztán elintézték annyival, hogy téves volt a nyom. Aztán ezért még pics.n se rúgták őket. Én nekiállnék autót borogatni az utcán, meg autót feltörni az utcán, mert valaki azt mondta, hogy egy tolvajé, engem biztos elővennének érte. Valamelyik epizódban meg is írtam nekik, hogy okosabban kelle csinálniuk, mert így meg fogják ütni a bokájukat. Környéken is van pl. nemzetőrség, meg polgárőrség, azok is megfogtak már egy halom piti tolvajt (volt telek, ahol még a kerítést is lelopták reggelre). Mégse b.sznak ki velük, mert "jó a statisztikájuk". Sőt, nagyon jó kapcsolatban vannak a rendőrséggel.
maláj vezérigazgató
maláj vezérigazgató 6 napja
@Gábor Lukácsik M1-en szocializálódtál vajh ???
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 7 napja
_"Aki nem ismerné a Tolvajkergetők történetét: az lett a „vesztük", hogy néhány fejes rendőrkáder bepöccent, hogy sikeresebb statisztikát mutattak föl, mint a rendőrség."_ Az lett a vesztük, hogy hülyék voltak. Ha betartottak volna minden szabályt, akkor most is működhetnének.
Benő
Benő 9 napja
Nagyon hasznos és érdekes volt! Minden szava igaz. Engem is megtalált ősszel egy Amelia Harper, aki Szíriában dolgozó amerikai katona, és kapcsolatot keres :DDD. Meglepően jól és hiba nélkül írt angolul, válaszai bár néha egysíkúak de logikailag felépítettek voltak. Sőt még képeket is küldött, ha kértem. Mondja, menjünk át whatsappra. Na itt kezdődtek a problémák, hogy egy eldobós angol számról írt (amerikai katona szíriában). Minden kérdésemre válaszolt, bár már ott is megdőlt, hogy 2x mutatkozott be és egyszer átváltott németre :DDDD Na és 1 nap után eljutottunk a lényeghez: őt most szolgálatban van, és fel kéne tölteni az apple accountját :D Mondom neki, "persze máris" csak előtte fel akarlak hívni, és hát csodák csodájára nem tudta felvenni, mert szolgálatban volt. :D :D Utána próbálkozott még párszor + mondogatta, hogy sziveszterezzünk együtt Újzélandon :D. Megkérdezte, hogy mivel foglalkozom, mondom neki, hogy secret service és csalókat buktatunk le. Utána már nem volt elérhető :D :D Amúgy nagyon jó tanácsokat mondott Albert, én is képkeresővel találtam meg az eredeti személyt (Amanda M.) akinek a képeit ellopta. Ő tényleg katona és az AirForce-nak dolgozik.. Több ilyen videó kéne!
Ricardo Eduardo Gomez
Ricardo Eduardo Gomez 9 napja
Grat Albi!
Mark Kele
Mark Kele 10 napja
Engem egyszer átvertek, feljelentést tettem, kihallgattak. Majd kaptam egy hivatalos, vastag dokumentációt az ügyről (minden érintett, termék, érték), hogy rajtam kívül még majdnem 100 embert átvert, X összeg értékében és valami mediációs eljárás igény hiányában az eljárást felfüggesztik és még kártérítési kötelezettsége sem lett az embernek... Úgy látom, hogy magánemberként, ha bemész a rendrőségre Magyarországon, akkor leszarják. Teszem hozzá az én felejelentésemet is leszarták, el sem jutott a vizsgáló rendőrkapitányságig, úgy jutottak el hozzám, hogy meg lett az ember és a banki adatokból jutottak el hozzám, hogy utaltam X termékért X összeget és így hívtak be tanuként. Szóval erről ennyit, ez a csalódás után nem hiszem, hogy megint a rendőrséghez fordulnék, inkább óvatosabb vagyok. (Amúgy egy megbízható értékelésekkel rendelkező eladó volt, ezért is utaltam előre, de nem volt olyan nagy összeg, ezután 100x meggondolja az ember)
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"rajtam kívül még majdnem 100 embert átvert"_ ... _"Amúgy egy megbízható értékelésekkel rendelkező eladó volt,"_ A többi átvert személy pozitív értékelést adott neki??? Vagy volt majdnem 100 negatív értékelése, de számodra ettől még megbízhatónak számított???
maláj vezérigazgató
maláj vezérigazgató 6 napja
ennyi ...
Laci Kéri
Laci Kéri 10 napja
Najó, de hiába jelentem be az 500 forintot, a rendőrség simán nem foglalkozik az emberrel. Leráznak hacsak véletlenül nem futok össze egy olyan nyomozóval aki ezeket gyűjti.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"Najó, de hiába jelentem be az 500 forintot, a rendőrség simán nem foglalkozik az emberrel. Leráznak hacsak véletlenül nem futok össze egy olyan nyomozóval aki ezeket gyűjti."_ Ha 500 forinttal átvernek, az nem is ér annyit, hogy elmenj a rendősrségre és rámenjen az időd, amíg bejelented. Egyébként nekem egyszer kellett mennem tanúskodni egy 1000 ft-os vaterás vásárlás miatt is, behívtak a helyi rendőrőrsre és jegyzőkönyvbe kellet mondanom, hogy megkaptam a terméket. Több, mint egy órám ráment.
majkiboy86
majkiboy86 10 napja
A 21.perc körüli témához kapcsolódóan: hardverapro-n volt fent több számomra érdekes hidetés egy bizonyos eladótól. Az eladó jelezte válaszban,hogy azok már nincsenek meg,holott még aznap,sőt másnap is frissült a hirdetés,mert fizetett volt. Jelentettem a harvarapro moderátoroknak,h a hirdetés tárgya már elkelt,de a hirdetés továbbra is aktív. Az volt a válaszuk,hogy ez fizetett hirdetés,nem vesszük le. Mérhetetlenül gusztustalan hozzáállás.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
@maláj vezérigazgató _"mit vársz 1 olyan oldaltól ahol a moderátorok "feketén" dolgoznak, a többi dologról már nem is beszélve ???"_ Meg eleve nem is tudhatják, hogy igazat mond-e a bejelentő, vagy csak szórakozásból levetetne hirdetéseket. Másrészt, ha ki van fizetve iksz napra a hirdetés, akkor mit tegyenek? Vegyék le és küldjék vissza a maradék napokra a pénzt, hogy "valaki azt mondta nekünk, hogy már elkelt ..." ??? Harmadrészt: hardverapró ... eleve komolytalan az egész ...
maláj vezérigazgató
maláj vezérigazgató 6 napja
mit vársz 1 olyan oldaltól ahol a moderátorok "feketén" dolgoznak, a többi dologról már nem is beszélve ???
ház Életerő-
ház Életerő- 10 napja
Gratulálok! Elküldtem a videó linkjét Donald Trumpnak, mert nagyon tetszett a fiatalember tudása, hozzáállása! Hátha igénybe veszik a választásokkal kapcsolatos csalások felderítésére!
ricsip
ricsip 9 napja
A Chris Krebs nevű vérprofi IT security rocksztárt még a választások után kirúgták,szóval igazi nagyágyú szerintem a helyére most 4 évig nem fog kerülni.
Somogyi Jòzsef
Somogyi Jòzsef 10 napja
A sok romantikus filmben látottakat elhiszik, hogy a valóságban is így van...
Kovács Dóra
Kovács Dóra 10 napja
jó de most ez az 500 Ft os átverés, utána az a weboldal elmesélte a nézőknek, hogy bocs amúgy tök ingyenesek vagyunk és levettük a kamu kódot? bárki tudott erről hogy egy nem jogosan van beszedve???? Biztos felháborodtak volna, ha rendesen el van magyarázva, ha csak annyit hallanak, hogy a bemondó azt mondja ingyenes és kész és semmi infó később a weboldalon, akkor miből gondolná bárki?? Egy rendes weboldal kiírja és buzdítja az embereket hogy menjenek a rendőrségre.
Staren Harkon
Staren Harkon 10 napja
Tisztelt xy-Albert ! Fogad-e Ön tanítványokat? Válaszát előre is köszönöm! Harkon.
HARDMODE
HARDMODE 10 napja
Az a helyzet, hogy a valóságban ez úgy megy, hogy ha valaki ki is derít mindent a csalóról, összes adat, valós számlaszám, stb, stb, joggal gondolhatná, hogy egy hivatalos banki megkereséssel, ahol bizonyítja, hogy pl. nem történt ellenszolgáltatás a pénzért cserébe, a bank intézkedik "cégen belül". Ezzel szemben inkább azt a hivatalos álláspontot fogja közölni, kb. hogy " Értesítettük az ügyfelünket, hogy csalás ügyébe keveredett, de mivel nem válaszolt megkeresésünkre, nem tudunk segíteni. Pá ". Hogy micsoda ? Tehát egy banknak az a hivatalos álláspontja, hogy ha átversz 1000 embert online darabonként 1 millióra, akkor barátom van 1 milliárdod amit megtarthatsz. Ez van. Vicces, nem ? Azért van annyi netes csalás mert nincs felelősségre vonás, hiába bizonyítasz valamit feketén-fehéren a bankok az ügyfeleiket védik akár törvénytelenséggel szemben is. És ha ilyesmi járna a fejetekben ,hogy majd az europol/cyber crime/internet rendőrség vagy hasonlók ;) segítenek, felejtsd el, elég megnézni egy két szervezet honlapját, vagy bejelentőjét, egy ügyes 7 éves komolyabbat csinál a délutáni kakaója közben. Konkrétan a vicc kategória. Lehetne jobb is nyilván, jobb emberekkel, több forrással, csak szimplán nincs rá igény. Ez van. Ha át***vertek, így jártál, majd tanulsz belőle, nincs is ezzel baj, eddig is így volt, csak az ember a 21. században kicsit többet várna. Sorry, WOT,TLDR.
Krisztian Bogdan
Krisztian Bogdan 10 napja
Manapság az autó lopások megrendelésre és konténerezve történik. Internet és mobil telefon nélkül. Tökéletes , lenyomozhatatlan. 20 millás kocsinál egy indexért nem kár ....stb megoldások. Szóval normális ember ha normális bűnöző nem használ internetet.... Igy ez is nevetséges.
Krisztian Bogdan
Krisztian Bogdan 10 napja
Bocsi srácok. Ennek most miértelme volt??? Egy bűnöző képzőn levetitik eme művet .... kielemzik , megbeszélik.... A fiatal srác pedig pofára esik és hiába kínlódót eddig , labdába se fog rúgni. A bűnözök 99 százaléka ha értelmes , ebből a videoból rendesen feltud készülni. Pont az ilyen embereknek kéne láthatatlan szellemnek lennie. Szóval ez igy nekem a fiatal srác részéröl a hurikános menözés jött le.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 6 napja
@Krisztian Bogdan _"remélem boldog vagy.....ki javítottam."_ Csak poénnak szántam, nem szoktam a helyesíráson rugózni.
Krisztian Bogdan
Krisztian Bogdan 7 napja
@Gábor Lukácsik remélem boldog vagy.....ki javítottam.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik 7 napja
_"az ilyen embereknek kéne láthatatlan szelemnek lennie."_ A láthatatlan szeled az mást jelent :-D _"A bűnözök 99 százaléka ha értelmes , ebből a videoból rendesen feltud készülni."_ Akiket facebook profil alapján m egtalál, azok eleve nem értelmesek. Csalni a saját fiókoddal?
Péter Majoros
Péter Majoros 10 napja
1. Jó, akkor ment a like 2. Nagyon jó a videó, mint már sok ezren leírták vagy lusták voltak utánamenni. 3. Maximális tisztelet Neonak! Kellene pár ezer ilyen jóérzésű tehetség! Köszönöm!!!!!!
Ede Szécsényi
Ede Szécsényi 10 napja
Ez hatalmas lett
hallernorbi
hallernorbi 10 napja
Ismerek magyar nőt (55 éves, rokonom), aki teljesen véletlenül elkotyogta, hogy a laptopját elajándékozta egy békefenntartónak. Visszakérdeztem, hogy nofene, merre szolgál az "udvarló", mire ezt a sztorit hallottam: Palesztinában békefenntartó, de amúgy itthon állatorvos. És a társai hetente indulnak hozzá, és ilyenkor szokott neki küldeni kisebb dolgokat. Volt amikor kaját főzött neki. És tuti megkapja, mert pár nap múlva visszaírt neki face-en, hogy köszöni szépen, nagyon ízlett. A laptop azért kell, hogy többet tudjanak egymással videóchat-ezni, mert a telefonja gyorsan merül. Ugye már sejtitek, hogy akik itt Pesten átvették az ajándékokat, igazából azokkal levelezett a szerencsétlen nő. :-) Nem is értem mit gondolt, vagy mit remélt ettől a távkapcsolattól. Fura, hogy pár jószóval ennyire be lehet hülyíteni a nőket. (pasikat meg egy csöccsel.. de azon nem csodálkozunk)
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"Fura, hogy pár jószóval ennyire be lehet hülyíteni a nőket. (pasikat meg egy csöccsel.. de azon nem csodálkozunk)"_ Ha az utóbbin nem csodálkozol, akkor az előzőn mi a fura. Azzal lehet átverni az emberet, amit el akar hinni. Van aki egy pasinak dől be, van aki egy nőnek, van aki egy örökölt nagyobb összegnek, van aki a tesco parkolóban átírt lerúgott, lelakott, legyilkolt német prémium autónak.
Pálinkás Zoltán
Pálinkás Zoltán 10 napja
jól beszél, jót tesz, jó rész, jól éreztük magunkat. köszi kopasz.
Szilágyi Szabolcs
Szilágyi Szabolcs 10 napja
33:44 "Megpöckölöd, hogy megmozduljon" ... Ez volt Columbo módszere is. :-)
Hibácska Péter
Hibácska Péter 11 napja
Ez, durva! Köszi srácok!
Dj.Krause
Dj.Krause 11 napja
Ez az epizód állat! Rengeteget segített! Sokan nem ismerik el, hogy átverték. Fogorvosnál voltam és egy csajszi nyomkodta a telefonját majd láttam, hogy elvörösödik és mondta, hogy szerinte átverték. Rákérdeztem mi volt. Erre közölte, hogy e-mail-ben megadta a kártyaadatait. Aztán ott hívogatta a bankot, hogy tiltsák le a kártyáját, mert megadta az adatokat.
Don Dumbledore
Don Dumbledore 11 napja
Itt szerintem nem arról van szó, hogy az emberek félnek bemenni a jardra és bevallani maguknak és másoknak, hogy átverték őket. Sokkal inkább elegük van az embereknek a magyar igazszágszolgáltatásból. Nincs kedvük évekig szopni ráadásul a törvények sokszor pont a bűnözőket védik. Ez az ország szégyene inkább. Mert ugye ahogy a kopasz is mondta az egyik videójában, itt nem az van, hogy "hogyan igen, hanem hogy hogyan nem! Hogyan túrjuk le magunkról a leghamarabb a melót..." Ez nem csak az NKH-ra igaz. A rendőrségre is sokszor és sokszor a komplett igazságtalanságszolgáltatásban is. Az meg, hogy a kékek túl vannak terhelve, meg nincsenek motiválva arra annyit tudok mondani, hogy nem a békés füveseket kell csesztetni, akik nem csinálnak szart se hanem az ilyen csalókat. Na béke!
maláj vezérigazgató
maláj vezérigazgató 6 napja
ennyi ...
László Herczeg
László Herczeg 11 napja
Jòl nyomja a srác az invesztigèsönt
Volfram
Volfram 11 napja
Engem is behúztak. Feljelentés meg volt. Levelezés, számlatörténet, cím, név, minden odaadva a szerveknek. Lassan egy éve ülnek az ügyön. Egyszerűbb lett volna önbíráskodni, de azt meg nem szabad és nem is rám vall. Ellenben szerintem ha leültetném a kocsit akkor azt az ügyet azonnal megoldanák. :(
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"Engem is behúztak. Feljelentés meg volt. Levelezés, számlatörténet, cím, név, minden odaadva a szerveknek. Lassan egy éve ülnek az ügyön."_ Gondolom vannak a tiédnél komlyabb ügyek is, nem a piti lehúzást teszik előre. (Egyébként lehet jelentkezni, aztán csinálhatod gyorsabban.) _"Ellenben szerintem ha leültetném a kocsit akkor azt az ügyet azonnal megoldanák. :("_ F.szt. Környéken pár hülyegyerek két ültetett csotrogánnyal mászkál már mióta, senki se foglakozik velük. És ha belegondolsz, nem csak az a fontos, hogy becsaptak 5e ft-tal, és nyomozzák ki, hanem az is, hogy aki jön velem szembe az úton, annak az autója legyen már a megfelelő műszaki állapotban. Sőt, ez fontosabb.
maláj vezérigazgató
maláj vezérigazgató 6 napja
jobban jártál volna ha magad intézed és nem a kék tetvek ...
Norbert Béki
Norbert Béki 11 napja
Ennyire izgalmas munkát :O Anyám szólhatott volna azért pályaválasztás előtt .
Laci Petro
Laci Petro 11 napja
hogy hivjàk ezt a sràcot.? milyen albert ?
Gábor Nagy
Gábor Nagy 9 napja
Potter Albert
Merlucciidae Merlucciuss
Merlucciidae Merlucciuss 11 napja
hupost.info/chat/goV30H16dY6ki5M/vide Azt hiszem kezd para lenni, hogy ez után a videó után kaptam ajánlottként ezt a (linkelt) tartalmat. Remélem, hogy ebben a videóban bemutatott becsületes hekkerkedésnek lesz jogilag tisztázott oktatási formálya rövidesen, mert az efféle tudást át kéne adni. Köszönöm ezt a videót, mert reményt adott. Üdv: Hekk
Cavalier HU
Cavalier HU 11 napja
Öröm látni, hogy vannak ilyenek, több kéne, mint pl. azok akik az indiai scammereket felgöngyölítik. A cégek, hatóságok 99,9%-ban belesz@rnak a kisemberek nyűgjébe. Csomó kamu aukciót látni ebayen is, lopott képekkel, és/vagy lopott accountra, egyszerűen nincs is semmiféle mód jelenteni ezeket. A facebook is csak annyit tud, hogy letiltanak, ha egy barmot baromnak nevezel, a nyilvánvalóan kamu, csaló profiloknak utána se néznek. A 20. században még nagyon ment a bankrablás, azóta sikerült egész jól visszaszorítani őket, pártíz év alatt csak sikerül ez az online bűnözőkkel is. :D
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"Csomó kamu aukciót látni ebayen is, lopott képekkel, és/vagy lopott accountra, egyszerűen nincs is semmiféle mód jelenteni ezeket."_ Öööö ... az eladó termékeknél ott a "riport item" link, be lehet jelenteni. Meg az ebay-en van értékelés. Válogathatsz a megbízható eladók közül. Éppen, hogy ez már nagyon jól ki van találva.
bela koteles
bela koteles 11 napja
A magyar rendőrség amúgy sem csinál semmit! Szarháziak! Csak lezárni szeretnék ügyeket! Nyomozni nem tudnak. Az autómat ellopták tréleres húzta fel. Felhívtam őket, hogy egy közeli cég biztonsági kamerája rögzítette. Azt mondták nyomozás helyett, hogy tegyek kiegészítő feljelentést, hogy a nyomozó hajlandó legyen kikérni a felvételt. Amit én nem kaphatok meg. Látszódott a tréler a sofőr mert egyszer láthattam a biztonsági őr jóvoltából. Egy hét múlva kaptam egy levelet az állítólag nyomozótól. Szarházi buta alkalmatlan dolgozni nem akaró rendőrtől, hogy lezárt a nyomozás felismerhetetlenség miatt. Gondolom a tréleres nem volt ivócimborája mert nem ismerte fel! Kőrőz fénykép nyilvánossá tétele. Nincs két ugyanolyan tréler, nem történt!!! Köszönöm magyar bűngyár!!! Szolgálunk és védünk. De nem téged!!! Te kis szár hétköznapi állampolgár. Terád szárú k nagy ívben. Gyér el tüntetni, hogy rabszolga vagy. Akkor majd kílőjük a szemed gumival viperáva sorszámú k feltüntetése nélkül. Így megkapod a neked való törődés, hogy átdolgozod az életed. Kifizeted a bérünket, és
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"Látszódott a tréler a sofőr mert egyszer láthattam a biztonsági őr jóvoltából."_ A rendszáma is látszott?
maláj vezérigazgató
maláj vezérigazgató 6 napja
a nyomorult kékektől mást ne várj ...
Ákos Both
Ákos Both 11 napja
Valaki tudja Albert vezetéknevét? Elég érdekes dolgokkal foglalkozik, kíváncsi vagyok még tartalomra róla. :D
Béla Hirmann
Béla Hirmann 11 napja
Albert a magyar Mr.Robot! Szuper video,még órákig tudtam volna nézni!
Ambi Papa
Ambi Papa 11 napja
Gratulálok a videóhoz. Végignéztem az elejétől a végéig. Nagyon érdekes és hasznos információk hangoztak el benne. Köszönöm! A kiberbiztonság témája rendkívül aktuális.
FRICIWORLD Erdőszéli kis házikó
FRICIWORLD Erdőszéli kis házikó 11 napja
Bicskanyitogató ez a sokféle csalás. Dicséretes a srác munkássága, kitartása a jó oldalon. Nalam is több bombázó amerikai katonaruhás csaj bepróbálkozott. Hogy szeretne elhinni hozzám, ha letelik a szolgálata. Kíváncsiságból beszélgettem vele, fordító segítségével. Nem adott választ, hogy honnan talált meg. Volt akit a feleségem létezése sem zavart. De idővel elnémultak. Dühítő. Persze a gagyi kínai cucc is bosszantó. A pár dollárros használhatatlan fúró élező például. És az ilyenek is vígan élnek. De igazi szervezett magyar csalóval is volt dolgom. Telefonon keresett meg. Akkor még gazdálkodtam. A sztori majdnem hihető volt. A vámhivatal által lefoglalt új traktorokat közvetítik ki gazdáknak ingyenesen bizonyos időre (évre). Gyanús volt persze. Több napon át ment a telefonos győzködés. Én felhívtam a hivatkozott győri vámhivatalt. Nem létezett ilyen akció. Hangfelvételt készítettem a további hívásról és rendőrségi ügy lett belőle, tanúkihallgatáson is voltam. Mert én nem lettem áldozat ugyan, de egy barátom sajnos fizetett neki. Valami Western Union pénzküldővel. Úgy rémlik, a szállításra kérték a pénzt. Itt is és a netes csalásoknál is, a tapasztalatlan, naivabb emberek lesznek áldozatok. Persze hogy csábító az ingyen traktor egy falusi gazdálkodónak. Vagy egy amerikai bombázó közeledése egy épeszű férfinek. Csak maradjunk gyanakvóak mindig ilyen távoli ismeretlenek hirtelen szerencsésnek tűnő felbukkanásakor. Azért ez a banki vonal érdekes. Ha így van, vagány a srác, hogy ilyen nyíltan, konkrétan beszél erről. Hogy a bankok csalók tulajdonképpen. Nem fél? Amúgy nekem egy ellenpéldám van véletlenül. De ettől eltekintve utálom a bankokat, volt devizahitelem. Szóval vásároltam egy weboldalon. Egy kihagyhatatlan ajánlat volt. Valami ledoutlet volt az oldal, és terepjáróra való hosszú LED fényhíd volt 4! dollárért. Tudtam, hogy kamu, de nem nagy összeg. Megvettem. Közben szerencsére készítettem képernyőfotókat. Pár nap múlva jött a banki sms, hogy kb tízszeresét vonták le. Egy teljesen más pénznemben. Viszont ekkor még nem cselekedtem. Mert gondoltam kínai cucc, egy hónap a posta. És ha megjön, és valódi, akkor végülis nem lettem teljesen átvágva, annyit is megért volna végülis. Igaz nem vettem volna meg. Szóval vártam. Nem jött. A képernyőfotó segítségével visszajutottam a weboldalra. Még élt. Tudtam írni így rémlik nekik, de nem jutottunk semmire. Ekkor hívtam fel a bankom. Továbbítottak valami kártyavisszaélési részre. Elmondtam a sztorit, hogy látszólag 4 dollárért vettem egy lámpát, amiért 40-et vontak le a tudtok nélkül. Emailben elküldtem az adatokat, fotókat. És visszakaptam gyorsan a pénzt, azzal a kikötéssel, hogy mivel nem ők hibáztak, hanem a másik oldalon a csaló bankja az illetékes, ha kiderül nem volt megtévesztés, akkor visszaveszik a pénzem. De jogosnak bizonyult a panaszom és pontot tettünk az ügy végére. Csak remélem, a csaló is feszült. De nem hiszem.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
@FRICIWORLD Erdőszéli kis házikó _"Nem az árfolyammal volt gondom. Az kockázat és beszoptam. Hanem a bank önkényesen egyoldalúan szerződést módosított. Kamatot emelt többször is."_ Persze, hogy kamatot emelt, hiszen a leromlott árfolyamú devizára a forintban számolt kamat is romlott. _"Ez az undorító átverés."_ A szerződésben benne volt, hogy milyen esetekben emelhetnek kamatot, és elfogadtad, aláírtad. Persze megértem, hogy nem erre számítottál és gondolom enyhe kifejezés, hogy csalódott voltál.
FRICIWORLD Erdőszéli kis házikó
FRICIWORLD Erdőszéli kis házikó Napja
@Gábor Lukácsik gondolom nem voltál benne a devizahitel cirkuszban. Nem az árfolyammal volt gondom. Az kockázat és beszoptam. Hanem a bank önkényesen egyoldalúan szerződést módosított. Kamatot emelt többször is. Ezáltal a 4 millió felvett hitelre mikor már 5-öt visszafizettem, és még hattal tartoztam. Ez az undorító átverés. De nem rokkantam bele, felrúgtam mindent az addigi életemet és elmentem kamionozni. 4 évbe telt mire letudtam. Az autóhitelem is. Igaz közben házat és hitelmentes autót is vettem.
Gábor Lukácsik
Gábor Lukácsik Napja
_"De ettől eltekintve utálom a bankokat, volt devizahitelem."_ Erről nem a bank tehet, ez a devizahitel kockázata. Ha elszalad az árfolyam, akkor nagyon durván elszalad a hitel is. _"Persze hogy csábító az ingyen traktor egy falusi gazdálkodónak."_ Ha van egy csepp esze, akkor tudja, hogy nincs ingyen új traktor. Miért adnák oda idegeneknek lehasználni, leélni egy évig, ha eladhatják pénzért is. ez megint az az eset, hogy azzal lehet átvágni az embert, amit saját maga el akar hinni.
Roadmovie 9. Ennyi moslékot rég láttam!
59:04
Becsületesnepper
Megtekintés 645 E
MAKEUP/DOWN | LOLA SMINKTITKAI | LILULAND
28:28
MITPARODIZÁLSZ?!  //  Kiss Ádám vs Elek Péter
9:18
A Titanic története
1:31:31
Viktor Bicskei
Megtekintés 216 E
A kamionos Brexit után Angliában-2021
52:51
st22lacika
Megtekintés 246 E
Speedzone-használt teszt: Családosok, másképp
1:18:40
MAKEUP/DOWN | LOLA SMINKTITKAI | LILULAND
28:28
MITPARODIZÁLSZ?!  //  Kiss Ádám vs Elek Péter
9:18
I Finally Bought an Electric Car...
16:19
Unbox Therapy
Megtekintés 2,5 M